15 Stadionomgevingsverboden N.E.C.

Nijmegen, 24 november 2011

Opnieuw 15 stadionomgevingsverboden voor relschoppers N.E.C.

Vijftien relschoppers die op 16 oktober tijdens de wedstrijd N.E.C.-Vitesse voor ernstige ongeregeldheden zorgden, krijgen van de burgemeester van Nijmegen een stadionomgevingsverbod voor twee jaar. De KNVB legt hen bovendien nog een landelijk stadionverbod op. Vorige maand kregen vijf andere geweldplegers al soortgelijke verboden voor hun deelname aan de rellen.

De vijftien supporters krijgen een stadionomgevingsverbod met de maximale termijn van 24 maanden vanwege openlijke geweldpleging na afloop van de wedstrijd N.E.C.-Vitesse. Daarbij raakten politiepaarden en zeker vijf agenten gewond. Het verbod houdt in dat de relschoppers de komende twee jaar niet in een vooraf aangegeven gebied rond het stadion van N.E.C. mogen verblijven tijdens thuiswedstrijden. De ingangsdatum van de verboden is 24 november 2011.

De straffen vormen het resultaat van het identificeren en bestraffen van de groep die zich op 16 oktober tegen de politie richtte. De politie riep daarvoor onder meer een apart rechercheteam in het leven.

Bron Gemeente Nijmegen  –  Lees meer – rellen NEC-Vitesse