4e Editie Logistieke Roadshow leert 3.000 scholieren het belang van logistiek in de samenleving

Op maandag 25 september heeft Helga Witjes, gedeputeerde van de provincie Gelderland, de vierde editie van de Logistieke Roadshow geopend op het Montessori College in Nijmegen. Het initiatief heeft als doel om scholieren bewust te maken van het belang van de logistieke sector, die onmisbaar is in onze samenleving, maar momenteel kampt met een aanzienlijk personeelstekort.

“In Gelderland draait onze economie niet zonder goede logistiek. Van winkelbevoorrading tot ziekenhuislogistiek; de logistieke sector is van cruciaal belang. Met deze roadshow hopen we scholieren op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met de veelzijdigheid van het vak”, aldus gedeputeerde Witjes.

LRS Opening Nijmegen logistieke roadshow

Een veelzijdig en interactief programma

De Logistieke Roadshow brengt een unieke mix van educatie en entertainment. Het begint met een interactieve masterclass van een lokale ondernemer, gevolgd door een week met praktische uitdagingen wanneer de vrachtwagen langs de school komt. Leerlingen kunnen zich uitleven in een pop-up escape room, aan de slag gaan met reisplanning voor ingrediëntenaankopen, en meer.

“We willen dat leerlingen uit eerste hand ervaren hoe veelzijdig en dynamisch de logistieke sector kan zijn. De roadshow combineert plezier met praktisch inzicht en geeft een breed beeld van de carrièremogelijkheden in de logistiek,” zegt Ben Hendriks, Project Manager Logistieke Roadshows.

Onderwijs en Industrie Samen

De Logistieke Roadshow is een samenwerking tussen Logistics Valley, Provincie Gelderland, en Burgers Group, en zal dit jaar ruim 50 scholen bezoeken in Oost- en West-Nederland, met in totaal 3.000 deelnemende leerlingen.

Details:

  • Startdatum: Maandag 25 september
  • Locatie: Montessori College, Nijmegen
  • Doel: Vergroten van de instroom in logistieke opleidingen en bewustwording van het belang van de logistieke sector.

Over Logistics Valley

Logistics Valley is een organisatie die zich inzet voor het versterken van de logistieke sector in Nederland. Door middel van samenwerkingen met het bedrijfsleven en de overheid streeft Logistics Valley naar innovatie en duurzame groei in de logistiek.