8 auto’s afgevoerd bij veiligheidscontrole Malden

Malden, 17-05-2019 – De gemeente Heumen heeft op donderdag 16 mei samen met de politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) en de RDW een veiligheidscontrole gehouden in Malden. De controle was gericht op het opsporen van criminele activiteiten waarbij ook sprake kan zijn van ondermijning.

In totaal werden 121 voertuigen gecontroleerd. Dit gebeurde op het Kerkplein voor het gemeentehuis. Meerdere auto’s werden uitgebreid geïnspecteerd. De politie heeft bijna 100 bekeuringen uitgereikt voor diverse verkeersovertredingen zoals rijden zonder gordel, bellen, rijden zonder rijbewijs en snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/uur waar 50 km is toegestaan. De politie nam één auto in beslag omdat de bestuurder voor de derde keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed bleek te zijn van drugs.

€ 30.000 aan openstaande boetes
Deze werden geïnd door de belastingdienst. 10 auto-eigenaren bleken een belastingschuld te hebben. 7 eigenaren konden deze niet direct betalen. Hun auto werd daarom afgevoerd.

Vermoedens van uitkeringsfraude
De gemeente vermoedt dat er in twee gevallen sprake is van uitkeringsfraude. Deze zaken worden verder onderzocht door de Sociale Recherche.

Burgemeester Mittendorff is tevreden over het verloop van de integrale controle: “We willen een veilige gemeente zijn. Daar moet je wat voor doen. Vandaar dat we juist op onze drukke Rijksweg gecontroleerd hebben op wapens, drugs, openstaande boetes en andere overtredingen. Dat is gelukt. Want samen met de politie, de Belastingdienst, de ODRN, de RDW en onze sociaal rechercheurs zijn er veel overtredingen geconstateerd. Hiermee willen we ook laten zien dat we dit soort gedrag niet toestaan in onze gemeente. Daarin blijven we samenwerken.”