Aanhouding na reeks woninginbraken

Nijmegen, 06-02-2009 • Vrijdagochtend werd een 44-jarige Nijmegenaar in een woning in de gemeente Nijmegen aangehouden. De man wordt ervan verdacht deze maand meerdere woninginbraken of pogingen daartoe gepleegd te hebben in verschillende wijken in Nijmegen, waaronder Nijmegen-Oost.

Vanaf begin februari vonden er in verschillende wijken in Nijmegen meerdere woningeninbraken en een aantal pogingen plaats. Hierop startte de politie een onderzoek, waaronder een buurtonderzoek. Gedurende het onderzoek kwamen verschillende feiten naar boven die wezen naar de 44-jarige Nijmegenaar. Daarom werd vrijdagochtend een doorzoeking gehouden in de woning waar hij verbleef. Tijdens de doorzoeking werden goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van de woninginbraken. Deze goederen zijn in beslaggenomen. De man zit nog vast en wordt verhoord. De politie onderzoekt de zaak verder.

 

Mensen die iets gezien hebben en nog niet met de politie gesproken hebben worden verzocht om contact op te nemen met politieteam Oud-Oost via het telefoonnummer 0900-8844