Aanrijding door dichtgevroren ruiten

Nijmegen, 11-01-2009 • Zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Zwanenveld 11e straat met de 23e straat.

Een 31-jarige automobilist reed over de Zwanenveld 23e straat en kwam uit de richting van de Van Schuijlenburgweg. Op het kruispunt sloeg hij linksaf. Waarschijnlijk doordat hij weinig zicht had vanwege de ruiten die nog dichtgevroren waren, zag hij een 61-jarige automobiliste uit Nijmegen, die hem over dezelfde weg tegemoet kwam, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 61-jarige klaagde over een pijnlijke knie. Zij is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel

 

Waarschuwing

De politie wijst er op dat het verboden is om met een auto te rijden waarvan de ruiten door vorstaanslag onvoldoende zicht geven. Dit levert bij een bevroren voorruit een boete op van € 150,-. Tevens kan in dat geval artikel 5 van de Wegenverkeerswet ten laste worden gelegd. Dit betekent het opzettelijk in gevaar brengen van het verkeer. Dit is een misdrijf. Bij overtreding moet men zich bij de rechter verantwoorden.