Absurd Cabaret in Bemmel, 7 febr


        Nathalie Baartman – foto Thijme Breukers
 
Absurd Cabaret bij TOP in Bemmel!
De Kinkel, Bemmel – 7 februari 2009

 
Zaterdag 7 februari komt Nathalie Baartman naar De Kinkel.
‘In 1973 ben ik in Borne geboren,’ schrijft Nathalie. ‘Mijn vader is meteen het dorp in gegaan om het blijde nieuws te verspreiden. We hebben hem de hele dag niet meer weer gezien! Toch is het met mij goed gekomen.’ Een understatement.

Na studies psychologie en filosofie in Nijmegen (‘Ik wilde onderzoeken wat de fundamentele fout van de mensheid was, dat maakt dat er zoveel ellende in de wereld is. Ik was nogal een idealist.’), omzwervingen in Duitsland (‘Daar waren nog wat hippies.’), koos ze uiteindelijk voor de kleinkunst en werd aangenomen op de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Haar deelname aan Cameretten 2004 resulteerde in de persoonlijkheidsprijs. Na haar bejubelde debuutvoorstelling Stam treedt Nathalie nu naar buiten met Los, waarin ze ontpopt tot een ‘filosofische eigenheimer’. Op ontwapenende wijze gaat ze de strijd aan voor een verrassender bestaan op aard: als ik niet bij de wereld pas, moet de wereld maar bij mij passen! Tussen de regels door probeert ze ook nog vat te krijgen op dat eeuwige gedoe tussen de mannetjes en de vrouwtjes. Haar stelling: ‘Er mag meer gehuppeld worden!’ Want dwaas zijn, is zo gek nog niet. ‘Absurd theatraal cabaret van het leukste soort!!
 
Deze voorstelling begint om 20.30 uur in de zaal van cultureel centrum De Kinkel op zaterdag 7 februari. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via onze voorverkoopadressen Arends Optiek en Boekhandel Polman in Bemmel en tot 24 uur van tevoren via de website, www.topbemmel.nl Vaak zijn er ook nog kaarten te koop aan de kassa!