Adriaan de Winter – Lezing, 23 sept

Groesbeek, 22 september 2008
 
Lezing in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-945
 
Op dinsdagavond 23 september a.s. zal verzetsman, politiek gevangene en militair, Adriaan de Winter, in het Bevrijdingsmuseum te Groesbeek zijn levensverhaal vertellen. Het is het verhaal van een jonge man met 8 jaar oorlogservaring, achtereenvolgens als vluchteling en soldaat. Zo maakte hij o.a. de bombardementen op Rotterdam en Antwerpen mee, saboteerde hij de Duitse marine, zat hij gevangen in Kamp Amersfoort en in Duitsland. Na de oorlog volgde de periode Indonesië.

Zeer regelmatig is Adriaan de Winter te gast als spreker op Gelderse scholen. Ademloos weet hij jonge mensen te boeien met zijn ervaringen, waarna hij telkens op een glasheldere manier de kinderen voorhoudt wat zijn verhaal voor hen te betekenen heeft zoals zij nu in het leven staan. Het bijzondere is dat De Winter de gebeurtenissen feitelijk zo scherp reconstrueert, zijn gevoelens daarbij niet uitschakelt en tegelijkertijd
het perspectief laat zien van de tijd waarin de gebeurtenissen plaatsvonden.
Adriaan de Winter woont al twintig jaar in Gennep. Binnenkort verschijnt zijn tweede boek: “Oorlogsveteranen sterven niet”.”Het levensverhaal van Adriaan de Winter”
 
Dinsdag 23 september, 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.
Normale toegangsprijs. Gaarne reserveren.
Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-945
Wylerbaan 4, Groesbeek.
Tel. 024-3974404
www.bevrijdingsmuseum.nl
 
Rubriek Exposities