Africa by Light – Afrika Museum, 22, 23, 24 dec

Africa by Light

Beleef de lichtavonden in het Afrika Museum!

Het Afrika Museum opent ’s avonds op 22, 23 en 24 december haar deuren. Het buitenmuseum is sfeervol verlicht met bijzondere projecties verzorgd door de Arnhemse lightdesigner Studio Randy.

Al van ver zie je de sluwe spin Anansi over de muren van het buitenmuseum kruipen die je uitnodigt om naar de verhalenvertellers te komen. Ontdek daar de wijsheden van deze spin. Heb je ze gevonden, dan krijg je een leuke verrassing. Kleed je warm aan en geniet samen van vuurkorven, warme hapjes en drankjes. Ook de lantaarnwerkplaats en het binnenmuseum met de tentoonstelling Sieraden: Makers & Dragers zijn geopend.

Verhalen die verteld moeten worden
Maak kennis met Anansi, een sluwe spin uit de West-Afrikaanse verhalenwereld. Deze achtpotige spin zit boordevol listen en streken, is ontzettend slim en levenslustig. Hij verzint constant plannetjes om meer eten voor zichzelf en zijn vrouw Akuba en elf kinderen te krijgen. Deze verteltraditie is via de Caraïben, Noord- en Zuid Amerika ook in Nederland terechtgekomen. De verhalen worden mondeling overgedragen en zijn opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. In het Afrika Museum maak je kennis met deze wonderlijke spin!

De vertellers zijn Baba de verhalenverteller, Onias Landveld, Soufiane Moussouli, Sahand Sahabdivani, Guillano en Cheyenne Herdigein (bekend van The Voice of Holland 2013).

Kinderen 1 euro
Kom even een frisse neus halen voor de kerstdrukte. Kindertickets zijn slechts 1 euro, volwassenen betalen 14 euro. Met een museumkaart of BGL kaart heb je gratis toegang. Wees zeker van een plaats en koop snel je online tickets, want vol=vol!

Aanvangstijden verhalenroute: 17.00, 18.00, 19.00 of 20.00 uur. Haal het deelnamebewijs minimaal 15 minuten vooraf bij de kassa.

Koop snel ONLINE je ticket. www.afrikamuseum.nl

Programma
De verhalenroute duurt 45-60 minuten. Tijdens de verhalenroute maak je kennis met Anansi. Anansi verhalen gaan over hoe je met woorden en slimheid sterker kunt zijn dan je grootste tegenstander. Ontdek de wijsheden die in de verhalen verborgen zitten. Je krijgt wat van de verhalenvertellers mee en hiermee maak je in de sieradenwerkplaats jouw juweel van wijsheid.

Na afloop van de route kun je de rest van het museum bezoeken. Bezoek de tentoonstelling ‘Sieraden – makers en dragers’, die in de avond extra schittert. Speciaal voor kinderen is er een lantaarnwerkplaats in het buitenmuseum. Kruip dicht tegen elkaar aan bij de vuurkorf onder het genot van een kopje warme chocolademelk of glühwein en warme hapjes! Kortom een uitgebreid programma voor de hele familie. Kleed je warm aan en neem je eigen lichtje mee!

Het museum is tot uiterlijk 22:00 uur geopend.

Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal

Tickets zijn uitsluitend online te koop! Ga naar www.afrikamuseum.nl

Meer events: Agenda Nijmegen

Alles over Nijmegen