Akku, Novio & Veolia – Beter bereikbare campus

Nijmegen, 22 november 2007

Studentenvakbond AKKU opgetogen over beter bereikbare campus
Novio en Veolia voeren mede op aandringen AKKU verbeteringen door

Dinsdag 20 November 2007- Nadat studentenvakbond AKKU anderhalve maand geleden aandacht vroeg voor de overvolle bussen op lijn 10 (de Heyendaalshuttle) worden nu de eerste verbeteringen zichtbaar. NOVIO en AKKU hebben op een constructieve manier met elkaar om de tafel gezeten en NOVIO heeft binnen haar mogelijkheden gezocht naar middelen om de vervoersstroom beter te begeleiden. Nu ook de nieuwe treinstellen door Veolia op Maaslijn (Nijmegen-Roermond) in gebruik worden genomen, wordt de bereikbaarheid van de campus verder verbeterd.

NOVIO is met AKKU in gesprek gegaan en heeft de wensen van de studentenvakbond aangehoord en geprobeerd om deze binnen haar mogelijkheden ook daadwerkelijk door te voeren. Jan-Derk van ’t Rot, OV woordvoerder AKKU: "We zijn erg blij met de open houding die NOVIO in de gesprekken toonde" Op de Heyendaalshuttle (Lijn 10) komt vanaf 9 december een verlengde bus extra te rijden. Daarnaast laat NOVIO tijdens de ochtendspits lijnen vanuit de omgeving doorrijden naar de campus en slaat het samen met AKKU de handen ineen om alle vervoersmogelijkheden naar de campus op een duidelijke manier te communiceren. "NOVIO geeft aan graag te willen luisteren naar de mening van de studenten en we hebben afgesproken dat we op zijn minst keer per jaar overleg zullen voeren over het Openbaar Vervoer in Nijmegen in het algemeen en naar de campus in het bijzonder" aldus Van ’t Rot.

Daarnaast is de studentenvakbond opgetogen over de ingebruikname van de eerste nieuwe treinstellen van Veolia. De verwachting is dat de kwaliteit op de Maaslijn (traject Nijmegen-Roermond) nu snel zal verbeteren. "Met de nieuwe treinen biedt Veolia meer capaciteit en comfort aan de reiziger die vanuit Limburg naar de campus wil; een positieve ontwikkeling" Aldus Van ’t Rot.

Bron: Novio / Studentenvakbond AKKU