Albert Heijn XL Dukenburg omgebouwd tot het allernieuwste winkelconcept

Nijmegen, 23 februari 2021 – Vandaag ging de Albert Heijn XL in het Nijmeegse winkelcentrum Dukenburg weer open. De supermarkt is flink verbouwd en heeft nu het allernieuwste winkelconcept waarin vers, lekker en gezond eten centraal staan. De winkel biedt op zo’n 3.200 m2 een uitgebreid assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, brood, maaltijden, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Ook is er een sushibar waar verse sushi ter plekke wordt bereid. Sneller afrekenen van de boodschappen kan dankzij 18 zelfscankassa’s.

Nu ook vers gegrilde lekkernijen bij vernieuwde Albert Heijn XL Dukenburg. Foto - Albert Heijn, Yasmin Hargreaves

Gelijk met de Albert Heijn XL ging ook de eveneens vernieuwde Gall & Gall open. “Deze winkel zat eerst bij ons in de supermarkt, maar heeft nu een eigen pand naast ons”, vertelt supermarktmanager René van Beek. “Hierdoor hebben we in onze XL veel meer ruimte. Dat zie je aan de brede gangpaden en de overzichtelijke afdelingen, maar zeker ook aan de grote Bonusstraat waar aanbiedingen handig bijeen staan.”

Vers

Meteen na binnenkomst van de vernieuwde Albert Heijn XL worden klanten verrast met een wereld van verse groente en fruit. Gemakkelijk kiezen voor vers, gezond en lekker eten kan er altijd, mede dankzij een brede selectie maaltijdsalades en verspakketten. Er is een sushibar waar professionele chefs de hele dag door verse sushi, sashimi en maki maken. Op het versplein staat ook het vega-eiland met een aanbod van zo’n 200 vegetarische en vegan producten. Bij de bakkerij komt de hele dag door heerlijk vers brood uit de ovens. Je vindt er tevens lekkere taarten, gebak, koek en chocolade. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades, noten, olijven en andere borrelhapjes. Ook zijn er nu vers in de winkel gegrilde lekkernijen: onder andere kippenvleugels en gehaktballetjes.

Meer dan 200 vegetarische en vegan verse producten bij vernieuwde Albert Heijn XL Dukenburg. Foto - Albert Heijn, Yasmin Hargreaves

Digitale vernieuwingen

Er zijn veel digitale vernieuwingen in de Albert Heijn XL zoals de komst van 18 zelfscankassa’s en elektronische prijskaarten. Op het versplein zorgt dry misting, een systeem dat groente en fruit goed op temperatuur houdt, dat alles langer vers blijft. Grote beeldschermen door de hele supermarkt geven informatie over lekkere seizoensproducten en laten verrassende recepten zien. René van Beek: “Ook zijn we duurzamer. Overal is led-verlichting. Door een installatie die warmte terugwint, gebruiken we geen gas meer en dat levert een forse energiebesparing op.”

Albert Heijn XL Dukenburg is weer open. v.l.n.r. supermarktmanager René van Beek en medewerkster Marloes de Groot. Foto - Albert Heijn, Yasmin Hargreaves

Dukenburg

Het winkelcentrum Dukenburg wordt momenteel nog gerenoveerd. Klanten van de Albert Heijn XL merken daar niets van. De winkel is goed bereikbaar. “Naar verwachting is de verbouwing aan het einde van dit jaar achter de rug. En als het dan veilig kan, komt er een groot feest. Onze Albert Heijn doet daar uiteraard ook aan mee”, aldus de supermarktmanager.

Albert Heijn XL Dukenburg aan het Zwanenveld 5505 in Nijmegen is open van maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 22:00 uur, zaterdag van 8:00 tot 22:00 uur en zondag van 12:00 tot 22:00 uur. Zolang er een avondklok is, sluit de winkel maandag tot en met zondag om 20:45 uur. Parkeren kan in de garage. De eerste twee uur zijn gratis voor klanten van de Albert Heijn XL.

Het versplein met sushibar van de vernieuwde Albert Heijn XL Dukenburg. Foto - Albert Heijn, Yasmin Hargreaves