Nijmegenaar met 1140 ug/l alcohol

Nijmegen, 03-02-2009 • Dinsdagochtend hield een motoragent van Verkeershandhaving een bestuurder staande op de Graafseweg in Nijmegen omdat hij te hard reed. Meteen rook de politieman een sterke alcohollucht en besloot tot het afnemen van een blaastest. Die wees inderdaad op alcoholgebruik waarna de man mee moest naar het politiebureau voor de ademanalyse.

Het ademanalyseapparaat gaf uiteindelijk een waarde van 1140 ug/l, zeker gezien het tijdstip van rond het middaguur een opmerkelijk hoge uitslag. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Nijmegen, kon direct zijn rijbewijs inleveren. Dit werd ingevorderd. De man verklaarde een fles wodka te hebben gedronken en onder behandeling te zijn in verband met een alcoholverslaving.
Proces-verbaal wordt opgemaakt en de officier van justitie zal beslissen over verder te nemen stappen. Er is melding gedaan aan het CBR, in verband met een mogelijk rijgeschiktheidsonderzoek, en voor een verplichte EMA-cursus.

De motoragent was op de Graafseweg bezig met een lasercontrole gericht op extreme snelheidsoverschrijdingen. Deze controle vond plaats tussen de Graafsebrug en de Neerbosscheweg. De 44-jarige Nijmegenaar werd om half 12 ‘geklokt’ met een snelheid van 81 km per uur, waar maximaal 50 geldt. Ook een bestuurster die achter hem reed, is gelaserd en wel met een hoogte van 87. Beiden kregen een verbaal voor deze overschrijding.