Alcoholcontroles regio – Nijmegen 940 ug/l

Regio, 07-02-2009 • De politie stuitte in de nacht van vrijdag op zaterdag op een aantal bestuurders die met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

Nijmegen
Tijdens een alcoholcontrole aan de Graafseweg in Nijmegen werd zo een 47-jarige man uit Nijmegen gevraagd te blazen. Zijn ademanalyse gaf maar liefst 940 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat. De man werd aangehouden en kreeg een rijverbod opgelegd van 12 uur. Ook werd er een proces verbaal opgemaakt en werd zijn rijbewijs ingenomen om naar de officier van justitie te sturen.

Beuningen
Via een melding van getuigen uit Beuningen kwam de politie de 51-jarige man uit Nijmegen op het spoor. Hij viel op door zijn rijgedrag en de getuigen meldden dit. De man van 51 jaar blies een ‘F’ en de ademanalysetest gaf daarna 650 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht aan. Hierop werd de man aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daar was de man het niet mee eens en moest naar aanleiding van zijn gedrag door meerdere agenten tot rust worden gebracht. De man kon zijn rijbewijs niet vinden waardoor de politie zijn auto in beslag heeft genomen tot hij deze wel kan inleveren.

Geldermalsen
Over de Kerkstraat in Geldermalsen reed een automobilist die opviel omdat hij tegen het verkeer in reed. Agenten gingen achter de auto aan en lieten hem stoppen ter hoogte van de Herman Kuijkstraat. De 46-jarige man uit Meteren kreeg uit de ademanalysetest een resultaat van 440 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De man kreeg een rijverbod opgelegd van 6 uur.