FEEST – Amanné 25 jaar, 22 t/m 24 nov


   
 
Amanné viert zilveren jubileum – Foto’s feest Amanne 25 jaar

Op 24 november 2008 bestaat Amanné 25 jaar. Dit wordt vanaf 22 november door Lina Domacassé en haar team groots gevierd.

In 1983 wordt aan de Tweede Walstraat in Nijmegen een nieuw café geopend. Met het samenbrengen van de herkomst van haar drie oprichters wordt haar naam gevormd: AMbon, de ANtillen en Nederland (AM-AN-NÉ).

Het combineren van een café met een baan of studie blijkt echter voor twee van de drie oprichters al snel te veel en geven op. Lina Domacassé, geboren op Bonaire, opgegroeid op Curaçao, neemt in 1985 ontslag van haar functie bij het toenmalige Sint Radboud Ziekenhuis en is plots ondernemer van wat het begin is van een bruisend Caraibisch centrum voor Nijmegen en omstreken.

Van het kleine café is alleen de unieke intieme sfeer gebleven: het pand biedt tegenwoordig ruimte aan maar liefst drie grote dansvloeren, drie bars, twee keukens, lesruimte en twee terrassen. Cursussen zoals Papiaments, Spaans en verschillende dansvarianten; zelfs de Argentijnse Tango, Urban en Capoeira worden gegeven. Amanné is anno 2008 een exotisch stukje Nijmegen waar dans, muziek en verschillende culturen elkaar ontmoeten.

Lina Domacassé is inmiddels gevestigd ondernemer van de stad en boegbeeld voor de Antilliaanse gemeenschap in Nijmegen. Lina werd tweede in de verkiezing van Zwarte Zakenvrouw 2007 en nog onlangs verkozen tot één van de machtigste mensen in Nijmegen.

Het weekend begint op zaterdag 22 november met een groot feest voor (oud)cursisten met optredens van collegas en cursisten. Zowel dansshows als zangacts zullen de revue passeren. Salsaband Ayakamata zal de muzikale begeleiding verzorgen. De band zal zelf ook een aantal nummers spelen, afgewisseld met Dj Bashir en Dj Marcos.

Op zondag 23 november is er van 16.00uur tot 18.00uur een receptie voor alle relaties en genodigden. Vanaf 19.00uur begint SalSalon! Live, met optreden van Salsaband RYS. Deze avond is speciaal georganiseerd voor alle trouwe bezoekers van Amanné.

Zondagnacht 24 november wordt klokslag middernacht de champagne ontkurkt.

Zet dit weekend vast in jouw agenda, want dit feest willen wij met al onze trouwe cursisten, klanten en vrienden vieren. Vanaf 15 november kunnen de gratis entreekaartjes worden opgehaald voor de zaterdag- (22 nov) en de zondagavond (23 nov). Vol=Vol

Salsadansschool Amanné
Tweede Walstraat 118
6511 LW Nijmegen
Tel 024 – 323 3832
www.amanne.nl