Arbres en TriUnity Bekroond met Nijmeegse Impact Awards

Arbres en TriUnity zijn uitgeroepen tot de grote winnaars van de Impact Awards 2023, uitgereikt door de gemeente Nijmegen. De ceremonie vond plaats op donderdagavond 5 oktober in de Vasim tijdens een netwerk- en inspiratiesessie over de Economische Visie. De awards erkennen Nijmeegse organisaties die substantieel bijdragen aan een duurzame, sociale en eerlijke samenleving.

Winnaars impact awards 2023 nijmegen
(c) Gemeente Nijmegen/Tao Heslenfeld

Over de Finalisten en Winnaars

Naast Arbres en TriUnity, waren ook Eco+Bouw, TropIQ en YouBeDo genomineerd. Er waren twee categorieën: de juryprijs en de publieksprijs. Beide winnaars ontvingen een geldprijs van €5.000 om te investeren in hun organisatie.

Juryprijs:

De jury, bestaande uit wethouder John Brom, Jeanne van Ittersum van Trash’Ure Taarten, en Bart Doorneweert van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, koos Arbres als winnaar. Arbres is een agrarische onderneming die focust op inclusieve, duurzame landbouw met economische levensvatbaarheid. Ze bieden ook werkplekken voor mensen die in het reguliere systeem minder kansen krijgen.

Publieksprijs:

TriUnity ontving de meeste stemmen van het publiek en won de publieksprijs. De organisatie richt zich op het begeleiden van jongeren met autisme, helpt hen hun talenten te ontdekken en ondersteunt hen in het opbouwen van een zelfstandiger en zinvoller bestaan.

Reacties

John Brom, wethouder van Economie en juryvoorzitter, zei: “Ik ben onder de indruk van het aantal Nijmeegse ondernemers dat bewust impact maakt, of dat nu sociaal of duurzaam is. Deze awards zullen hopelijk andere ondernemers ook inspireren om impactvol te ondernemen.”