Architecten van de Bastei Spreken: Een Reis door Tijd en Ruimte

In 2011 kregen de architecten Marlène van Gessel en Marc van Roosmalen van de gemeente Nijmegen een unieke opdracht: transformeer de Stratemakerstoren tot een museum dat zowel natuur als cultuurhistorie belicht. Op donderdag 14 december delen deze architecten in het Basteicafé hun verhaal over het boeiende proces van ontwerp en realisatie van museum De Bastei.

interieur de bastei basteicafe

Tijdens de bouw kwamen er verrassende archeologische vondsten aan het licht, die hebben geleid tot een uniek gebouw waar natuur en cultuurhistorie hand in hand gaan. Deze avond belooft een fascinerende reis te worden langs de vele ontdekkingen rondom De Bastei, prachtig gelegen aan de Waal.

Het museum zelf is een indrukwekkende samensmelting van oud en nieuw, een ware tijdmachine. Bezoekers worden meegenomen naar een verborgen ondergrondse wereld, waar ze kennismaken met historische relikwieën die getuigen van eeuwenoude geschiedenis. Het is een plaats waar de natuurgeschiedenis van prehistorie tot nu op een unieke wijze wordt tentoongesteld, vermengd met cultureel erfgoed.

De Bastei vertelt niet alleen over het verleden maar bouwt ook een brug naar het heden. De archeologische ontdekkingen tijdens de bouw hebben geleid tot nieuwe inzichten over de eeuwenlange relatie van Nijmegen met de Waal.

Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Kosten: € 7,50
Aanmelden is noodzakelijk: Reserveer je plek op www.debastei.nl/basteicafe40. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!