Bestuurders Arnhem & Nijmegen naar Linz

Nijmegen, 31 januari 2009

Bestuurders Arnhem en Nijmegen bezoeken Linz
 
Burgemeesters en wethouders van cultuur van Arnhem en Nijmegen en de voorzitter van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, zijn afgelopen vrijdagavond teruggekeerd van een bezoek aan het Oostenrijkse Linz. Doel van het ééndaagse bezoek was informatie te krijgen over de ins en outs van de verkiezing tot Europese Culturele Hoofdstad.

Linz is Europese Culturele Hoofdstad van het jaar 2009. Arnhem en Nijmegen overwegen zich als dubbelstad kandidaat te stellen voor de nominatie voor de titel voor het jaar 2018. Om zich te oriënteren bezocht de genoemde delegatie de burgemeester van Linz, vertegenwoordigers van de organisatie Linz 2009, en twee tentoonstellingen.

Partijen spreken van een geslaagd bezoek waarin veel informatie is uitgewisseld over de nominatie, de organisatie en het effect van het predikaat Europese Culturele Hoofdstad.

De gemeenten Arnhem en Nijmegen, de Provincie Gelderland en de stadsregio hebben Medy van der Laan gevraagd een verkennend onderzoek te doen op basis waarvan de besluitvorming over de mogelijke kandidaatstelling kan plaatsvinden. De voormalige staatssecretaris van cultuur en media is momenteel tevens voorzitter van de Arnhem Mode Biënnale en bestuurslid van Museum Oriëntalis in de Heilige Landstichting bij Nijmegen.

Bron Gemeente Nijmegen