Autodateplaatsen voor Greenwheels

Nijmegen, 4 december 2007

Extra ‘autodateplaatsen’ voor Greenwheels in Nijmegen

Deelauto-organisatie Greenwheels krijgt in Nijmegen de beschikking over 8 nieuwe parkeerplaatsen. De nieuwe exclusieve ‘autodateplaatsen’ bevinden zich onder andere in Dukenburg, Oosterhout, Lent, Nijmegen-Oost en de Hazenkamp, en komen bovenop de 18 bestaande parkeerplaatsen van Greenwheels in Nijmegen.

De gemeente Nijmegen reserveert deze parkeerplaatsen voor auto’s van Greenwheels omdat het gebruik van deelauto’s voor veel huishoudens een goed alternatief kan zijn voor het aanschaffen van een tweede auto. Dit draagt bij aan het temperen van de groei van het autogebruik en parkeerdruk in de wijken, het verminderen van de druk op het wegennet en aan het terugdringen van luchtvervuiling en CO2-uitstoot.
Greenwheels auto’s staan op vaste gereserveerde parkeerplaatsen in de stad. 24 uur per dag kunnen klanten een auto reserveren via de website van Greenwheels of per telefoon. Vervolgens kunnen ze per direct met de dichtstbijzijnde beschikbare auto op weg.
Greenwheels kent in Nijmegen een groeiende populariteit. Het afgelopen jaar is het abonnees met 40% gegroeid tot een kleine 300. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.greenwheels.nl

Bron: Gemeente Nijmegen