Banenmarkten Arnhem-Nijmegen succesvol

Arnhem, 10 oktober 2008

Landelijke Banenmarkten in Stadsregio Arnhem-Nijmegen succesvol

De Landelijke Banenmarkt, die op donderdag 9 oktober plaatsvond op drie locaties in de Stadsregio, was een succes. In totaal bezochten enkele duizenden mensen het evenement. In Arnhem presenteerden 60 werkgevers zich in het stadhuis aan ca. 1300 werkzoekenden, in Nijmegen was het Goffert-stadion de locatie waar ca. 50 werkgevers en 1650 werkzoekenden elkaar troffen en in Zevenaar bezochten ongeveer 550 mensen de lokale CWI-vestiging.

Werkzoekenden uit Nederland en dit jaar ook uit Duitsland, waren uitgenodigd om de banenmarkten te bezoeken. Naast vele vacatures van diverse bedrijven, was er informatie over de combinatie van leren en werken, maar ook over grensoverschrijdend werken en competenties. Daarnaast was er informatie over het starten van een eigen bedrijf en waren er diverse workshops waar aan kon worden deelgenomen.

De sfeer in Arnhem, Nijmegen en Zevenaar was uitstekend. De reacties van zowel werkgevers als de aanwezige werkzoekenden waren zeer positief.

In het Arnhemse stadhuis trok de workshop ´Denk vanuit je krachten!!!´ van Acteur Mohammed Chaara (o.a. bekend van Shouf Shouf Habibi en Het Schnitzelparadijs) zo´n 60 belangstellenden. Ook het “laat je zelf zien plein” trok veel bekijks. Geïnteresseerden konden hier terecht voor persoonlijk advies over kleding, kleur en make-up of konden zich laten masseren.

In Nijmegen kregen deelnemers tips op het gebied van solliciteren en er werd informatie gegeven over het starten van een eigen bedrijf. Daarnaast waren er veel deelnemers aan workshops, zoals “De eerste indruk”. Tevens werd er kleur- en make-up advies gegeven.

Samenwerking
De Landelijke Banenmarkten in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen zijn georganiseerd door CWI, UWV, gemeenten, Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen, MKB Oost-Nederland, HAN, ROC A12, Rijn IJssel en ROC Nijmegen.
 
Bron: Kamer van Koophandel Centraal Gelderland
 
 
Rubriek Vacatures / Business