Basteicafé: Onder water | Zonder water

Op donderdagavond 9 maart duiken we met het Basteicafé in de dynamische ontwikkelingen van het waterbeheer in het rivierenlandschap rondom Nijmegen.

onderwater_zonderwater-1
fotograaf: Riet Dumont

Wateroverlast is voor velen een bekend thema. We zijn als waterbeherend volk altijd sterk gericht geweest op het buitenhouden van water en het snel afvoeren van overtollig water. Door de periodes van grote droogte die de klimaatverandering met zich meebrengt, is nu ook verantwoord vasthouden van water in belang toegenomen. Wat betekent dat voor onze kijk op waterbeheer?

Hans Bouwer, project- en programmamanager van Rijkswaterstaat, blikt terug op de inrichting van het rivierengebied en biedt toekomstperspectieven. Jan Reijnen, bestuurslid van de Nederlandse Gemalenstichting, schetst de historische gronden van het waterbeheer met aandacht voor de polder en het Hollands-Duits gemaal. Landschapsecoloog Riet Dumont laat zien hoe water- en natuurbeheer met elkaar zijn verbonden. Zij gaat verder in op voor ons relevante overwegingen bij de naderende Waterschapsverkiezingen op 15 maart.

onderwater_zonderwater-2
fotograaf: Riet Dumont

De presentatie is in handen van Veronie Kobussen. De sfeervolle muzikale omlijsting door huis-dj’s Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven plus de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Tijd: 20.00 – 22.30 uur.

Kosten: € 5,00.

Aanmelden: Schrijf je van tevoren in via debastei.nl/basteicafe34. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt! 

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070.