Basteicafé presenteert: Een diepgaande avond over twee Nijmeegse iconen, de Nicolaaskapel en de Stevenskerk

interieur_Stevenskerk basteicafe twee nijmeegse iconen

De Bastei, een toonaangevend centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen, nodigt u uit voor een nieuwe editie van het maandelijkse Basteicafé op donderdag 12 oktober. Deze avond staat in het teken van twee van Nijmegen’s meest iconische historische gebouwen: de Nicolaaskapel en de Stevenskerk.

Onderzoekers Charles van Doornewaard, Hubert Hendriks en Kees Moerbeek hebben de avond zorgvuldig samengesteld. Ze zullen hun nieuwste onderzoeken presenteren in een gemakkelijk toegankelijke en artistieke vorm. Hubert Hendriks, als spreker van de avond, zal niet alleen de verhalen vertellen maar ook uniek en verhelderend beeldmateriaal tonen. Er is zelfs een special gewijd aan het praalgraf van Catharina van Bourbon.

“Deze avond is een prachtige gelegenheid om in de diepten van de Nijmeegse geschiedenis te duiken en meer te weten te komen over de bouw en evolutie van deze twee iconische gebouwen,” zegt Eric Brouwer, die de avond presenteert.

De avond wordt muzikaal omlijst door huis-dj’s Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven. Ook is er catering verzorgd door Lindenberg Cultuurhuis, waardoor het een complete avond uit belooft te worden.

Details:

  • Datum: Donderdag 12 oktober
  • Tijd: 20.00 – 22.30 uur
  • Locatie: De Bastei, [Adres]
  • Kosten: € 7,50 per persoon. Gratis toegang op vertoon van een Museumkaart of Vriendenloterij VIP-kaart.

Geïnteresseerden worden aangeraden zich van tevoren in te schrijven via www.debastei.nl/basteicafe38, aangezien het aantal beschikbare plaatsen beperkt is.

Over De Bastei De Bastei is een centrum voor natuur en cultuurhistorie, gelegen aan de Waalkade in Nijmegen. Het centrum biedt een breed scala aan activiteiten, exposities en evenementen gericht op het onderwijzen en informeren van zowel lokale inwoners als bezoekers over de rijke geschiedenis en natuur van de regio.