Beeld Bokspringende kinderen teruggeplaatst

Nijmegen, 26 september 2011

Bronzen beeld Bokspringende kinderen samen met buurtbewoners teruggeplaatst

Buurtbewoners, schoolkinderen en cultuurwethouder Henk Beerten onthullen aanstaande woensdag gezamenlijk een replica van het vorig jaar gestolen kunstwerk Bokspringende kinderen. De replica komt te staan op de plek waar het originele bronzen beeld vorig jaar werd gestolen. Bokspringende kinderen is één van de drie bronzen beelden die vorig jaar werden gestolen uit Nijmeegse plantsoenen en parken. Naar aanleiding van deze diefstal verwijderde de gemeente vorig jaar preventief 10 diefstalgevoelige bronzen beelden. Deze beelden zijn afgelopen zomer teruggeplaatst. Alle teruggeplaatste beelden zijn voorzien van beveiliging.

Bokspringende kinderen werd begin november 2010 gestolen uit het plantsoen aan de Archhimedesstraat-Edisonstraat. Een replica van dit beeld wordt woensdag 28 september om 16.30 uur onthuld door cultuurwethouder Henk Beerten en schoolkinderen uit de buurt. De replica is gemaakt van een mal van het originele werk afkomstig van de familie van de overleden kunstenaar Nic Jonk.

Behalve Bokspringende kinderen werden vorig jaar nog 2 andere bronzen beelden gestolen uit de openbare ruimte.

In april 2010 werd Kammende Baadster, een kunstwerk van Hermann Hubacher, gestolen uit het Goffertpark. Van dit werk bestaat geen mal meer. Begin september 2010 werd Touwspringend meisje, een bronzen beeld van Bart Welten, meegenomen uit het plantsoentje aan de hoek Hatertseweg/Hazenkampseweg. Onderzocht wordt of van dit beeld een replica kan worden gemaakt, in een ander materiaal dan brons..
 
Bron Gemeente Nijmegen