Beleef de Magische Lampionnenoptocht van de Nijmeegse Winterweken

De Nijmeegse Winterweken 2023, nu in hun zesde editie, nodigen u uit voor een betoverend evenement op woensdagavond 27 december 2023. Een van de hoogtepunten is de lichtjesoptocht, een sfeervolle wandeling langs indrukwekkende lichtsculpturen, bedoeld om een lichtje te branden ter ere van anderen.

Dit jaar wordt de lampionnenoptocht georganiseerd in samenwerking met het Amalia Kinderfonds, de ondersteunende stichting van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Dit fonds, dat jaarlijks ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar helpt, zet zich in voor het creëren van een comfortabele en afleidende omgeving voor jonge patiënten. Het doel is om deze kinderen, ondanks hun ziekte, een moment van vreugde en normaliteit te bieden.

Lampionnenoptocht winterweken nijmegen
Fotograaf Jan Willem de Venster

De lichtjesoptocht is open voor iedereen, van alle leeftijden, die een lichtje willen ontsteken als gebaar van solidariteit of gewoon willen genieten van de prachtige route. De Winterfee zal ook deelnemen aan de wandeling, wat zorgt voor extra magie.

Praktische Informatie over de Lampionnenoptocht

  • Lampionnen: Deze zijn vanaf 16 december verkrijgbaar in de Stevenskerk. Op de dag zelf kunnen kinderen vanaf 14:00 uur hun lichtje versieren aan een speciale knutseltafel. De opbrengst van de lampionnenverkoop gaat volledig naar het Amalia Kinderfonds.
  • Route: De wandeling voert langs diverse lichtsculpturen, startend vanaf de Stevenskerk, via het Kronenburgerpark, tot aan Café Holt op de Ganzenheuvel. De route is 1,8 km lang en neemt ongeveer 40 minuten in beslag.
  • Toegankelijkheid: De route is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens, houd echter rekening met het hoogteverschil in de binnenstad.
  • Starttijden: Er zijn twee starttijden voor de wandeling: om 17.15 uur en 18.30 uur. Aanbevolen wordt om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

Meer Activiteiten Tijdens de Nijmeegse Winterweken

Naast de lichtjesoptocht bieden de Nijmeegse Winterweken nog veel meer activiteiten, zoals de lichtsculpturenroute, een Romeinse quiz, straattheater, een kinderprogramma in de Stevenskerk, en zelfs een nieuwjaarsduik in een Romeins badhuis op de Grote Markt. Ontdek het volledige programma op intonijmegen.com/agenda/jaarlijkse-evenementen/winterwekennijmegen.

Mis deze unieke gelegenheid niet om samen met familie en vrienden te genieten van de warmte en gezelligheid die de Nijmeegse Winterweken te bieden hebben.