Berg en Dal – Informatie over bedreigingen

Politie vraagt informatie over bedreigingen
 
Berg en Dal, 11-02-2009
 • Mensen die onlangs zelf, of als getuige, te maken hebben gehad met bedreiging door een 35-jarige inwoner van Berg en Dal, worden verzocht hun informatie door te geven. Deze oproep doet de politie in belang van het onderzoek dat is ingesteld rond meerdere bedreigingen door deze persoon in zowel Berg en Dal als Groesbeek.

De 35-jarige man is woensdag 4 februari aangehouden en vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die stelde hem in bewaring. Het politieonderzoek naar aanleiding van meerdere aangiften en meldingen van (woordelijke) bedreiging door deze 35-jarige man is volop gaande.

 

De verdachte, die psychische problemen heeft, zou in de afgelopen weken vaker op straat hebben staan schreeuwen naar voorbijgangers en zich agressief hebben opgesteld. Voornamelijk gebeurde dit in zijn eigen woonplaats. Onder meer zou hij zich bij een school en buitenschoolse opvang op bedreigende wijze hebben ophouden. De politie doet hier uitgebreid onderzoek naar en stelt alles in het werk om zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen. In dit verband hebben agenten al tientallen mensen gesproken, zoals buurtbewoners en ouders van de school. Desondanks kan elk stukje nieuwe en aanvullende informatie waardevol zijn.

 

Getuigenoproep
De politie wijst dan ook op het belang om vooral melding te maken of aangifte te doen van strafbare feiten. Zij wil graag spreken met een ieder die op welke manier ook te maken heeft gehad met bedreiging door de verdachte.
In het bijzonder zoekt de politie twee jongens die maandag 2 februari tussen 18.15 en 18.30 uur over de Oude Kleefsebaan richting Berg en Dal fietsten en werden toegeschreeuwd door de 35-jarige man. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn, evenals een oudere man die in die straat ter hoogte van de Kerstendalseweg liep. Hebt u informatie? Belt u dan naar de Districtsrecherche in Tweestromenland op telefoon 0900-8844.