Bernard Wasserstein kritisch… RUN, 3 dec

Nijmegen, 2 december 2008

Bernard Wasserstein kritisch tegenover denken Hannah Arendt
Lezing woensdag 3 december 2008 van 20.00 – 22.00 uur
in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen

Historicus Bernard Wasserstein stelt zich tijdens de Hannah Arendt Lezing in niet mis te verstane bewoordingen kritisch op tegenover het denken van Hannah Arendt. Hij gaat specifiek in op zijn bedenkingen bij Arendts theorieën over de Joodse geschiedenis en over haar ideeën over totalitarisme.

Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert samen met dagblad Trouw en de Interdisciplinaire Onderzoeksgroep Hannah Arendt, de Hannah Arendt Lezing. Deze vindt plaats op woensdag 3 december 2008 van 20.00 – 22.00 uur in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. Na de lezing gaat filosoof Dirk De Schutter met Wasserstein in gesprek. Folkmuziekgroep Parazar verzorgt een muzikaal intermezzo. Lezing en discussie zijn in het Engels. Voorafgaand aan de lezing vindt een korte voorbespreking plaats van 19.00 – 19.30 uur over Hannah Arendt. Meer informatie op www.ru.nl/sp/wasserstein

Prof. Bernard Wasserstein (1948) is hoogleraar Moderne Europese Joodse en Midden-Oosten- geschiedenis aan de Universiteit van Chicago en specialist op het terrein van politiek en diplomatie in het twintigste-eeuwse Europa. In september 2008 verscheen van zijn hand Barbarij en beschaving. Een geschiedenis van Europa in onze tijd (Uitgeverij Nieuw Amsterdam).
Prof.dr. Dirk De Schutter is onderzoeker aan het Heyendaal Onderzoeksprogramma van de Radboud Universiteit Nijmegen en hoogleraar Filosofie aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Hij vertaalt en becommentarieert het werk van Hannah Arendt.

Aanmelding
Deelname kost € 10,-. Medewerkers en alumnipashouders van de Radboud Universiteit Nijmegen en abonnees van Trouw betalen € 6,-. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben gratis toegang. Inschrijven is verplicht en kan via www.ru.nl/sp/wasserstein