Aanhoudingen overval benzinestation

Aanhoudingen in onderzoek overval benzinestation Beuningen
 
Beuningen, 04-02-2009
 • In het rechercheonderzoek naar een gewapende overval op een Shell benzinestation aan de Schoenaker in Beuningen, op donderdag 31 juli vorig jaar, heeft de politie inmiddels vijf aanhoudingen verricht. Woensdag 28 januari zijn twee verdachten aangehouden en dinsdagmorgen weer drie. Lopende het onderzoek is duidelijk geworden dat deze verdachten betrokkenheid zouden hebben bij meer strafbare feiten, waaronder een overval op een cafetaria in de Horstacker in Nijmegen vorig jaar.

Woensdag 28 januari hield de politie een 22-jarige inwoner van de gemeente Overbetuwe en een 19-jarige Nijmegenaar op heterdaad aan bij en poging woninginbraak te Nijmegen. De 22-jarige wordt ook verdacht van het plegen van de gewapende overval op de benzinepomp in Beuningen. Die donderdagochtend (31 juli) werd een medewerkster door drie personen overvallen die een geldbedrag buit maakten.

 

De twee aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft beide mannen in bewaring gesteld. In een woning in Nijmegen zijn bij een doorzoeking diverse goederen in beslag genomen, waaronder enkele messen en (bank)passen.

 

Dinsdagochtend hield de politie in het onderzoek drie verdachten aan. Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Nijmegen en Arnhem en een 21-jarige inwoner van Bemmel. Zij zijn ingesloten op het politiebureau en zullen in verzekering worden gesteld.

 

Onderzoek uitgebreid

Inmiddels hebben de 2 eerste verdachten bekennende verklaringen afgelegd, waaronder betrokkenheid bij de overval op de Shell in Beuningen. Ook zouden beiden, mogelijk met één of meer van de andere verdachten, bij diverse andere strafbare feiten betrokken zijn geweest. Het rechercheonderzoek richt zich daarom tevens op een aantal inbraken en pogingen daartoe in Nijmegen. Het gaat daarbij om inbraken in woningen, schuurtjes en een winkel. Ook een gewapende overval op een cafetaria aan de Horstacker 14e straat in Nijmegen, die werd gepleegd op woensdagavond 13 augustus vorig jaar, wordt in het onderzoek meegenomen. Onder dreiging van een vuurwapen dwongen twee gemaskerde mannen het aanwezige personeel om geld af te geven.

 

Samenwerking

De Districtsrecherche van Tweestromenland werkt in dit onderzoek samen met de recherche in Nijmegen en een aantal interne specialistische afdelingen. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.