Bibliotheek in Nijmegen steunt 3FM Serious Request met Unieke Activiteiten zoals het Plaatjespaleis

De Bibliotheek Gelderland Zuid in Nijmegen komt in actie voor 3FM Serious Request. Ter ondersteuning van Stichting ALS, organiseert de bibliotheek een speciaal ‘lezergametoernooi’ en het creatieve evenement ‘Het Plaatjespaleis’. Deze activiteiten vinden plaats tijdens de week waarin het Glazen Huis van 3FM op de Grote Markt in Nijmegen staat.

nijmegen Plaatjespaleis

Lasergamen tussen de Boeken en Creatieve Kunst
Op dinsdag 19 december verandert Bibliotheek Mariënburg in een unieke lasergame-arena. Teams kunnen zich inschrijven voor het lezergamen, waarbij ze lasergamen tussen de boekenkasten. Dit spannende evenement, geleid door ‘BiebBoy’ Kees Meulendijks en Lieteke Aalbers, belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Daarnaast transformeert de bibliotheek op vrijdag 22 december in Het Plaatjespaleis, waar illustrator Jelko Arts en dichter Wout Waanders op verzoek gepersonaliseerde kunstwerken creëren. Bezoekers kunnen hun eigen unieke plaatje laten maken, waarbij de betaling via een QR-code gaat en geheel naar eigen inzicht is.

Steun aan Stichting ALS
Alle opbrengsten van deze evenementen gaan naar 3FM Serious Request, dat dit jaar geld inzamelt voor Stichting ALS. Deze stichting zet zich in voor de bestrijding van de dodelijke zenuw/spierziekte ALS, PSMA en PLS door wetenschappelijk onderzoek te financieren.

Plaatjespaleis nijmegen

Doe mee en Steun het Goede Doel
Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere activiteiten in de bibliotheek en daarmee een bijdrage te leveren aan de strijd tegen ALS. Kaartjes voor het lezergametoernooi en informatie over Het Plaatjespaleis zijn te vinden op de website van de bibliotheek: www.obgz.nl/agenda.

Sluit je aan bij de Bibliotheek Gelderland Zuid in hun inspanningen om 3FM Serious Request te ondersteunen en maak tegelijkertijd deel uit van een unieke ervaring in het hart van Nijmegen.