55-plussers – Muziekcursussen in bibliotheek

Nijmegen, 25 juni 2007

Muziekcursussen Barbier van Sevilla en Bach in bibliotheek Mariënburg

Deze zomer heeft de bibliotheek speciaal voor 55-plussers 2 interessante muziekcursussen ontwikkeld.
Op 3 juli staat de ‘Barbier van Sevilla’ centraal, de populaire opera van Rossini. “Er is geen wijsje uit die opera dat geen ‘Schlager’ geworden is”, aldus docent Martijn Mommers. Hij gaat tijdens de cursus in op de muziek, het verhaal, de enscenering, Rossini’s tijdgenoten en historische achtergronden.

De titel van de tweede cursus luidt: ‘Geen dag zonder Bach II: een aantal feest- en gelegenheidscantates van Johan Sebastian Bach’. Deze zomercursus gaat over enkele delen uit de cantates en oratoria die voor bepaalde feestdagen en/of specifieke gelegenheden zoals herdenkingen en jubilea door Bach gecomponeerd zijn.

Beide cursussen zijn onderdeel van het Zomerprogramma: een bundeling van alle activiteiten voor 55-plussers in de maanden juli en augustus. SWON presenteert samen met 12 andere organisaties, waaronder de bibliotheek, voor het derde achtereenvolgende jaar dit programma.

Beiden cursussen vinden plaats in Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29 Nijmegen, van 10.00- 12.00 uur. De kosten bedragen € 17,50 voor leden van de bibliotheek en € 20,00 voor niet-leden. Het cursusboek is bij de prijs inbegrepen. Aanmelden kan via telefoonnummer
024-3274904 of in alle vestigingen van de bibliotheek.

Bron: Bibliotheek Nijmegen