D66 – Binnenstad Nijmegen fietsvriendelijker

Nijmegen, 9 november 2008
 
‘Fietshert’ van college klopt niet hard

D66 Nijmegen is blij dat het college van B&W met een uitwerking van het initiatiefvoorstel van de links-liberalen komt. Het voorstel van het college beperkt zich echter tot slechts één punt: het openstellen van de Houtstraat en Lange Hezelstraat voor fietsers.

De democraten dienden begin dit jaar een initiatiefvoorstel in waarin ze een zestal maatregelen voorstelden. Om de binnenstad fietsvriendelijker te maken stelde D66 Nijmegen onder andere voor om het aantal straten waarin gefietst mag worden uit te breiden met de Houtstraat en Lange Hezelstraat, in straten waar voetgangers en fietsers de straat delen dit door middel van een markering te verduidelijken en het toestaan tweerichtingsverkeer in de ringstraten.

Liesbeth van den Broek (raadslid voor D66 Nijmegen): “Dit is geen uitwerking van ons voorstel. Alleen het fietsen in de Houtstraat en Lange Hezelstraat wordt toegestaan. De voor vele mensen ergerlijke situatie rondom bijvoorbeeld het Koningsplein en Arsenaal blijft dus gewoon bestaan. De markering vindt het college niet nodig vanwege het lage aantal ongelukken, maar ze gaat voorbij aan de irritaties bij de bezoekers van de binnenstad, die vaak een ongeluk tussen fietsers en voetgangers maar net kunnen voorkomen.”

D66 Nijmegen is blij dat de absurde situatie in de Houtstraat en Lange Hezelstraat is opgelost. In deze straten mocht je niet fietsen, maar wel je fiets stallen. Helaas blijven de andere onduidelijke en ongewenste situaties bestaan als het aan het college ligt. De links-liberale partij beraadt zich over welke stappen ze verder wil nemen om de fietstoegankelijkheid van de binnenstad te verbeteren en de urgentie van het probleem bij het college aan te kaarten.
 
Bron D66 Nijmegen