Boekenpanel geeft leestips tijdens Boekenproeverij

Tijdens de Boekenproeverij op maandag 3 april in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen krijgen bezoekers leestips van boekenexperts. De avond begint om 20.00 uur. Een kaartje kost € 6,50 voor biebleden en studenten, € 8,50 voor overige bezoekers.

Boekenproeverij
fotograaf: Marcel Krijgsman

Tijdens de Boekenproeverij neemt een boekenpanel op het podium in de bieb plaats. Het panel bestaat uit boekverkoper Djuna Bánki (Dekker v.d. Vegt), universitair docent Moderne talen en culturen Anna Geurts (Radboud Universiteit) en educatiemedewerker Linda Vogelesang van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Zij zullen enthousiast vertellen over hun favoriete boeken.

Programmamaker Elke Decates van de Bibliotheek Gelderland Zuid: “Veel mensen vinden het lastig om een boek te kiezen in het grote aanbod van de bieb en boekhandel. Tijdens deze avond krijg je zeer diverse boekentips van mensen die zelf veel lezen. Boeken die al een tijdje terug zijn gepubliceerd, maar opnieuw aandacht verdienen. Of juist nieuwe boeken die weinig aandacht in de media hebben gekregen. Deze avond is ook interessant voor mensen die lid zijn van een leeskring en op zoek zijn naar nieuw leesvoer.”

De presentatie is in handen van de Nijmeegse stadsdichter Heidi Koren. Na afloop krijgen de bezoekers een boekje mee naar huis met de titels die deze avond zijn besproken, plus aanvullende leestips.

De Boekenproeverij begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda. Voor bibliotheekleden en studenten kost een kaartje € 6,50, overige bezoekers betalen € 8,50.