KRO – Onverwachte liefdes


Yvon en de tien boeren van serie 2 – Bron: KRO – Fotograaf: Wim Kluvers
 
24 December 2008

Verrassende wendingen, nieuwe zoektochten en onverwachte liefdes in Boer zoekt Vrouw Extra

Vanaf zondag 4 januari 2009 vier weken lang bij de KRO op Nederland 1

 
Elke zondag in januari zendt de KRO Boer zoekt Vrouw Extra uit. Vier afleveringen waarin Yvon Jaspers boeren van drie succesvolle seizoenen opnieuw bezoekt om te kijken hoe het hen sinds het programma is vergaan. Heeft de liefde op de boerderij stand gehouden? Wie is er nog, of weer, vrijgezel? Zijn er nieuwe liefdes ontstaan? Eén ding is zeker: de boeren hebben niet stilgezeten na hun Boer zoekt Vrouw-avontuur. Inmiddels zijn 8 boeren getrouwd, wonen 7 stellen samen en hebben 4 van hen een lat-relatie. Bovendien zijn er 4 Boer zoekt Vrouw-baby’s geboren en er zijn nog 3 op komst.
 
In vier speciale afleveringen is te zien wat Boer zoekt Vrouw heeft gedaan in het leven van de dertig boeren die hoopten via de KRO aan een partner te komen. Maar ook in andere landen gingen boeren via een soortgelijk programma op zoek naar liefde. Is het daar net zo succesvol als in Nederland, en wat zijn de bijzondere verhalen bij hen? Yvon gaat op zoek naar de oorsprong van het programma in Engeland en neemt een kijkje in de keuken van de Finse, Belgische en Franse variant van Boer zoekt Vrouw. Op de website gaat het programma nóg verder: zo neemt Riet uit serie 3 het heft in eigen hand en doet een oproep. Leuke mannen opgelet, reageren kan via www.boerzoektvrouw.kro.nl!
 
Presentatrice Yvon Jaspers: “Het maakt niet uit waar ik ben, in de supermarkt, bij buren, op feestjes of bij vrienden, altijd vragen mensen mij naar nieuwtjes over de boeren. Wie doet het nog met wie, wie niet en waarom dan wel niet? Hoe is het met boer Henk, Hans of Jan, wonen Martijn & Marlies nou wel of niet samen, horen we ooit nog iets van Riet en zijn er al Boer zoekt Vrouw-baby’s geboren? Op al die vragen geven we in januari antwoord. In de Boer zoekt Vrouw Extra-uitzendingen, maar ook op de website!”

Yvon bezoekt bijvoorbeeld boer Jan uit serie 3. Hij vond zijn liefde niet in het programma, zijn drie vrouwen stapten op. Hoe vergaat het hem nu in de liefde? Klopt het dat hij nu samen is met één van de vrouwen van boer Gerard, ook uit serie 3? Zelfs Yvon wordt verrast als het verhaal een onverwachte wending neemt…
En hoe gaat het nu met Martijn en Marlies uit serie 2? En Teus uit serie 1, heeft hij zijn liefde gevonden? Zijn er nog baby’s op komst? En Klaas (van Agnes) en Bibi (van Martijn), hoe kijken zij terug op de afwijzing? Antwoorden op deze en vele andere vragen komen aan de orde in de vier Boer zoekt Vrouw Extra afleveringen.

Boerzoektvrouw.kro.nl
Op de website gaat Boer zoekt Vrouw verder waar het televisieprogramma stopt. Exclusieve filmpjes van boeren die niet in de uitzendingen zaten, zoals Edwin uit serie 1 die over zijn grote liefde Jennifer vertelt, en Gerrit uit serie 3 die laat weten of hij nog single is of niet. Boer Henk blijkt onvermoede talenten te bezitten en stort zich op een wekelijkse weblog over zijn ervaringen met Boer zoekt Vrouw. En Riet, een van de vrouwen van Hans, zoekt nog steeds een man en doet een oproep. Leuke mannen, ook niet-boeren, kunnen via de site meedingen naar haar hand. Uiteraard worden alle ontwikkelingen op de website nauwlettend gevolgd. Ook op de site een overzicht van liefdes die ontstonden op de Boer zoekt Vrouw feesten, een Boer zoekt Vrouw babyfotoalbum, een verzameling van de leukste fragmenten en natuurlijk het laatste nieuws.

Lifestyle
In 2004 begon de KRO met het dating-programma in Nederland. Presentatrice Yvon Jaspers stelde 10 boeren voor die op zoek waren naar een vrouw. Het programma bleek een onverwacht succes; niet alleen ontstonden er langdurige liefdes maar er werd veel over het programma geschreven, gepraat en naar gekeken. Seizoen 2 en 3 van het programma wisten dit succes zelfs te overtreffen. Op 3 februari 2008 brak het programma een kijkcijferrecord met bijna 4,5 miljoen kijkers.
“Boer zoekt Vrouw is een soort lifestyle geworden, dus we onderzoeken in het programma ook de oorsprong van het format, waar het vandaan komt en wat het wereldwijd doet.” Ook mensen die niet direct met het programma te maken hebben geven hun visie. “Ik voelde me bijzonder vereerd dat zelfs minister Gerda Verburg enthousiast plaats nam op de hooibaal. Bovendien bleek ze zeer goed op de hoogte te zijn van alle ins & outs van Boer zoekt Vrouw”, aldus Yvon Jaspers.
 
Inhoud van de afleveringen

Zondag 4 januari: ‘Een nieuw begin’
Aan het einde van seizoen 3 vond boer Jan geen liefde, hij bleef met lege handen achter. Of toch niet? Hoe heeft hij het avontuur van Boer zoekt Vrouw ervaren en hoe vergaat het Jan nu in de liefde? Ook Teus (serie 1), Jochum (serie 2) en Henk (serie 3) blikken samen met KRO-presentatrice Yvon Jaspers terug. Wat heeft hen verrast en wat leverde Boer zoekt Vrouw hen op. Yvon gaat op zoek naar de oorsprong van het programma. In Engeland begon het allemaal met de koppelpogingen van het blad Country Living en de daaruit voortgekomen documentaire Farmer wants a wife.

Zondag 11 januari: ‘Het balletje kan raar rollen’
Boer Hans koos in serie 2 voor Anneke. Hoe gaat het bij hen, is het gelukt om beide gezinnen in goede harmonie met elkaar om te laten gaan, Hans met zijn 4 zonen en Anneke met haar 4 dochters? KRO-presentatrice Yvon Jaspers kijkt bij onze zuiderburen hoe Boer zoekt Vrouw de Belgische harten veroverde. Verder spreekt Yvon met Klaas (serie 3), Trudie (serie 2) en Bibi (serie), zij vielen bij het allerlaatste keuzemoment af. Hoe was het om zo dicht bij de liefde te zijn, maar het niet te kunnen krijgen? Ook vertelt boer Frans (serie 3) hoe het hem is vergaan na Boer zoekt Vrouw. En Jan Willem (serie 2) en Ilona vertellen hoe het programma hun leven in een stroomversnelling heeft gebracht.

Zondag 18 januari: ‘Keerpunt’
Hoe gaat met nu met Agnes, de eerste en enige boerin die via Boer zoekt Vrouw op zoek ging naar liefde? Zij koos in serie 3 voor Jurre, hoe gaat het nu? Wat heeft Boer zoekt Vrouw haar gebracht? Ook de Nederlandse boer in de Franse Dordogne Dirk-Jan (serie 2) vertelt hoe Boer zoekt Vrouw zijn leven veranderde. Yvon spreekt verder ondermeer met Siepie, Anke en Gerko uit serie 3. Boer zoekt Vrouw wordt ook in andere landen gemaakt, deze keer in kijkje in de keuken van de Finse variant.

Zondag 25 januari: “En ze leven nog lang en gelukkig…’
In serie 2 koos boer Martijn na een moeilijk keuzemoment voor Marlies. Presentatrice Yvon Jaspers bezoekt hen twee jaar na dato. Ook praat Yvon met ondermeer minister van Landbouw Gerda Verburg, zij blijkt van alle ontwikkelingen in het programma goed op de hoogte te zijn. Cultuurhistoricus Herman Pleij laat een opvallend licht schijnen over de historische waarde van de serie.
Boer Pros (serie 2) hield aan zijn Boer zoekt Vrouw avontuur een liefde over: Jolanda. Inmiddels zijn ze getrouwd en trotse ouders van een dochter. De Franse variant van de populaire datingshow heet ‘L’Amour est dans le pré’. Uit de Franse versie een opvallend verhaal.

Boer zoekt Vrouw Extra,
zondagavond 4, 11, 18 en 25 januari om 20.20 uur bij de KRO op Nederland 1.