Workshops Bolero & Comeback Party, 13 dec

Workshops Bolero & Comeback Party
Salsa Dansschool Amanné – zaterdag 13 december 2008

 
De Bolero zoals die in het Caraïbisch gebied gedanst wordt is ontstaan op Cuba. De Bolero ontstond in Spanje aan het eind van de 18e eeuw. In Cuba ontwikkelde de bolero zich tot een eigen, zeer dansbare variant. In de jaren 50 van de twintigste eeuw werden deze Bolero’s zeer wereldwijd populair, vooral in Latijns-Amerika. Zaterdag 6 december gaat Amanné terug in de jaren ’50 met workshops Bolero.
 
De Bolero is het ultieme vorm van samen dansen, waarbij het leiden en volgen centraal staan. De leider leidt met zijn/haar lichaam de volger. Er bestaat geen vaste bolero basispas, maar deze dans wisselt de salsa atiempo-, de montuno- en de merenguepassen door elkaar; Stops, doorlopen en dansen op de plaats worden door de leider ingezet, als reactie op de muziek. Het bewegen en de muziek vormen een eenheid. Leiden en volgen van de bovenste plank dus!

De workshops zullen gegeven worden onder leiding van Lina Domacassé en Paul Schoenmakers. Er zijn workshops op twee niveau’s. Niveau I is voor beginners en halfgevorderen. Niveau II is voor gevorderden I en verder. Het is ook mogelijk beide workshops te volgen. Omdat we de groepen niet te groot willen laten worden (max. 30 deelnemers) is inschrijven verplicht. Je kunt je telefonisch, via de mail of persoonlijk inschrijven bij Salsadansschool Amanné.

Aansluitend op de laatste workshop zal een Comeback Party worden georganiseerd, waar je al het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen.

Tijden:
Niveau I:    19.30 – 20.45 uur     Niveau II: 21.00 – 22.15 uur
kosten:      € 5,00 (cursisten)     € 7,50 (niet cursisten)

Comeback Party

In aansluiting op de bolero workshops van eerder op de avond zal het thema zijn:
Comeback Night” We gaan terug naar de jaren 50 met heerlijke montuno’s, bolero’s en oude salsa’s.
Een zwoele avond met een gezellige sfeer en lekkere cocktails
Kortom: een hartstikke leuke avond dus, waar ook de gelegenheid is om te oefenen.

Dresscode: jaren ‘50 (niet verplicht, wel zo leuk).

Tijd: 22.15 tot 02.00 uur – Entree: gratis

Voor meer info:
Salsa Dansschool Amanné
Tweede Walstraat 118 Nijmegen

024 – 3233832 info@amanne.nl  

www.amanne.nl