Boom op auto

Nijmegen, 01-02-2009 • Zondagmorgen rond 11.00 uur stonden politieagenten voor het verkeerslicht op de St. Annastraat met de Groenewoudseweg. Ineens zagen zij op die weg een boom over het fietspad liggen en een hoop rook. Onmiddellijk reden ze erheen en troffen een auto die op de voorzijde van een andere auto stond, met een boom op het dak van de eerste auto. In deze auto zaten een 50-jarige Nijmegenaar, vermoedelijk onwel en bekneld, en twee kinderen.

Al snel bleken beide kinderen ongedeerd. Eén van de agenten bekommerde zich om hen. De andere agent verleende eerste hulp aan de man, die niet aanspreekbaar was. Meerdere eenheden kwamen voor assistentie ter plaatse, evenals een ambulance en de brandweer. In afwachting van de komst van ambulancepersoneel hebben de agenten de 50-jarige bestuurder gestabiliseerd. Even later kwam het slachtoffer ineens bij en kon uiteindelijk zelf uit de auto stappen. Hij is vervolgens wel met een ambulance naar het UMC St Radboud gebracht voor verdere zorg.

Weg snel vrij
Politieagenten van de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse hebben ter plekke een technisch sporenonderzoek gedaan. Van de toedracht is bekend dat de bestuurder over de Groenewoudseweg reed vanuit de richting van de Albert Schweitzerlaan. Vermoedelijk is de Nijmegenaar onwel geworden en tegen een boom gebotst. Die is daardoor afgeknapt. Meerdere voertuigen raakten door de botsing beschadigd.

Nadat de brandweer de boom had doorgezaagd, kon nog binnen het uur de weg weer worden vrijgegeven.