Brigitte met Mechelse Herder wereldkampioen

versterre-podiumwk2007.jpg
V.l.n.r. Anna Viller (Kroatië), Brigitte Versterre (Nederland), Ghroum Mourad (Frankrijk)
  
BRIGITTE VERSTERRE UIT NIJMEGEN (Tolhuis)
WERELDKAMPIOEN VLAKTEREVIEREN voor REDDINGSHONDEN !!

Nijmegen, 2 juli 2007

Van 28 juni tot en met 1 juli zijn in Eisenstadt (Oostenrijk) de Wereldkampioenschappen voor Reddingshonden gehouden. Het 6-koppige Nederlandse team heeft daar een fantastische prestatie neergezet.
 
De leden van het team van de Nederlandse Reddingshonden Bond (NRHB) en hun honden hebben onder zeer moeilijke omstandigheden een tweede plaats behaald in het landenklassement, door met 3 hondenteams te slagen in de discipline ‘vlakterevieren’, met een eerste, een vierde en een negende plaats.
Het veld van 127 deelnemers uit 18 landen streedt in Eisenstadt op de onderdelen ‘speuren’ (11 deelnemers), ‘puinzoeken’ (55 deelnemers) ‘vlakterevieren’ (55 deelnemers) en waterwerk (6 deelnemers).

De grootste eer gaat echter naar Brigitte Versterre, woonachtig in Nijmegen, die met haar Mechelse Herder Chica Crash Les Bétulacées middels een geweldige score van 279 punten de wereldtitel vlakterevieren op haar naam wist te schrijven.

Ondanks de zware omstandigheden slaagden Brigitte Versterre met haar hond Chica erin op de discipline vlakterevieren de hoogste score te behalen. Met de 3 uit te voeren onderdelen: vlakterevieren: 184 punten (maximaal 200), appèl: 45 punten (maximaal 50) en hindernissen: 50 punten (maximaal 50), behaalde zij in totaal 279 punten. Een voortreffelijke prestatie waarmee ze de wereldtitel in de wacht sleepten.

Brigitte Versterre is lid van de reddingshondenvereniging Zuid Oost Nederland uit Balgoy. Deze vereniging is aangesloten bij de NRHB, de Nederlandse Reddingshonden Bond. Door middel van een wedstrijd-selectieprocedure via de NRHB hebben de WK-team deelnemers zich geselecteerd voor dit WK 2007.

Website reddingshondengroep Z.O.N.: www.reddingshonden-zon.nl  
Website NRHB: www.nrhb.nl
Website Wereldkampioenschappen Reddingshonden: www.rhwm2007.at