Burgerzaken krijgt weer een ruime acht

Nijmegen, 16 september 2008
 
Klanten van de Stadswinkel en Steunpunt Dukenburg geven de dienstverlening van de gemeente een dikke acht. In de Burgerzakenmonitor van begin juli, de drukste periode, scoren beide locaties een 8,2. Ook de Servicebalie in de Stadswinkel laat een goede score zien: 95% van de klanten is tevreden tot zeer tevreden.

De gemeente evenaart daarmee het resultaat van 2006 en 2007. Klanten zijn vooral te spreken over de snelheid en efficiency van de afhandeling aan de balie. Deze verloopt, net als andere jaren, voor de meeste mensen naar of zelfs boven verwachting. In totaal helpt de afdeling Burgerzaken zo’n 160.000 klanten per jaar. In vergelijking met vorig jaar zijn er weinig veranderingen in het aantal mensen dat een afspraak maakte voor Burgerzaken. Ook het aantal klanten dat gebruik maakte van de informatiezuil blijft min of meer gelijk. De wachttijden laten wel een wijziging zien: deze zijn korter en scoren daardoor beter.

In de landelijke benchmark Publiekszaken van de VNG scoort de dienstverlening van Nijmegen een 7,6. Vorig jaar was dit nog een 7,2. Nijmegen zit met dit cijfer op het landelijk gemiddelde. Het cijfer van de VNG is gebaseerd op een andere onderzoeksmethode. Hierin worden ook aspecten als parkeergelegenheid en prijs meegenomen.

Zowel bij de Stadswinkel als het Steunpunt scoort de dienstverlening op donderdag het hoogst en op vrijdag het laagst. Opvallend is dat een lange wachttijd niet per definitie een lage waardering oplevert. Op woensdag scoort de Stadswinkel een 8,1 terwijl de wachttijd aanzienlijk is (14,5 minuten).

De gemeente is tevreden met de resultaten en gaat door met het verder verbeteren van de dienstverlening. Zo is in juni het geboorteloket in het UMC st Radboud geopend en kunnen er sinds de zomer ook digitaal afspraken worden gemaakt.

Bron Gemeente Nijmegen