Bieb – Canon van wereldliteratuur

Nijmegen, 21 januari 2009
 
Canon van wereldliteratuur
met muziek-actie 3 lenen 2 betalen

 
Wereldliteratuur is een uitgebreid en veelzijdig genre. Voor lezers die willen kennismaken met wereldliteratuur, of gewoon een leuke titel zoeken, is er nu een overzicht. De canon van wereldliteratuur is een compacte doorsnede van wereldliteratuur met een x-factor. 
 
De canon van wereldliteratuur staat van 26 januari t/m 15 februari 2009 centraal. Veel bibliotheken binnen Bibliotheek Gelderland Zuid presenteren dan de boeken binnen de canon. De titellijst Wereldliteratuur geeft veel leessuggesties. Deze kunt u gratis meenemen uit de bibliotheek. U kunt de titellijst ook van de website www.obgz.nl downloaden en printen.

Welke kennis heeft u over wereldliteratuur? Test uw kennis met de kennisquiz. Deze is op papier verkrijgbaar of download de kennisquiz via de site van de bibliotheek.
 
Liever luisteren?  Woensdag 4 februari geeft Pieter Steinz een lezing over wereldliteratuur. Of luister de muziek. Wanneer u drie cd”s met wereldmuziek leent, is de derde gratis. Alleen geldig in de Centrale Bibliotheek. Wereldmuziek is hier op landen gesorteerd.
 
Bibliotheek Gelderland Zuid