Voor 86 bestuurders heeft carnaval een staartje

“Blik op veilig”
 
Gelderland-Zuid, 25-02-2009
 • Politie Gelderland-Zuid heeft in het kader van ‘Blik op veilig” tijdens de carnavalsdagen alcoholcontroles gehouden in de hele regio. Vanaf zaterdag tot woensdagochtend heeft de politie in de hele regio 4153 bestuurders laten blazen. Daarvan hadden 86 mensen teveel alcohol op. Daarnaast heeft zij de nodige bemoeienis gehad met mensen die teveel drank op hadden.

Blaastesten District De Waarden

In Hedel, Velddriel en Kerkdriel werden de afgelopen dagen 1772 blaastesten afgenomen. Daarvan waren 11 weggebruikers die boven de toegestane limiet zaten. In Geldermalsen gingen 3 bestuurders in de fout van de 26 gecontroleerde weggebruikers. In Culemborg moesten 30 mensen blazen en daarvan waren er 2 die teveel op hadden. In Zaltbommel was er 1 bestuurder van de 15 gecontroleerde bestuurders die in de fout ging. In Waardenburg, Tiel en Echteld hadden alle 283 gecontroleerde bestuurders netjes voor een BOB gezorgd.

 

District Tweestromenland

In Wijchen, Berg en Dal, Groesbeek, Malden en de gemeente Beuningen werden 870 weggebruikers gecontroleerd op alcoholgebruik. Daarbij waren 11 bestuurders die de toegestane hoeveelheid hadden overschreden.

 

District Stad Nijmegen

Tijdens de carnavalsdagen hebben in Nijmegen 1185 bestuurders moeten blazen. Daarvan gingen er 58 in de fout.

 

Hulpverlening

Tijdens de carnavalsdagen heeft de politie 13 keer te maken gehad met mensen die op straat zo dronken waren dat er in een aantal gevallen besloten is de carnavalsvierder thuis af te zetten om erger te voorkomen. Twee waren ook nog eens gewond en werden bij een ziekenhuis afgezet.