CD De Ontmoeting nu weer verkrijgbaar

Oktober 2008 – Door de grote vraag waren we snel door onze voorraad heen maar de CD is
nu weer verkrijgbaar!

DE ONTMOETING
Nijmegen zingt Boeijen in vele talen

Stichting Groeten uit Nijmegen bracht ruim twee jaar geleden een cd uit waarop toen meer dan vijftig Nijmeegse muzikanten een ode brachten aan Nina Simone, de zangeres die enkele jaren in Nijmegen heeft gewoond. De zeer bijzondere avond van de première en het grote succes van cd zelf, deden toen al besluiten dat er zeker een vervolg zou komen.

Met trots presenteert de stichting nu hun nieuwe cd “De Ontmoeting”. Henk Wanders heeft als initiator en producer met een groot aantal Nijmeegse en ‘nieuwe’ Nijmeegse muzikanten samengewerkt aan een cd waarin de schoonheid en culturele rijkdom van ‘veraf’ wordt verweven met die van ‘dichtbij’ met als verbindende muzikale schakel het oeuvre van Frank Boeijen. De muzikanten brengen de nummers in hun eigen taal of andere, niet Nederlandse, taal en met hun eigen muzikale traditie. Kortom: Wereldse klanken met een Nijmeegse kern.
Het resultaat is prachtig en zeer verrassend. De nummers van Frank Boeijen, in het Duits, Portugees, Noors,
Arabisch, Servo-Croatisch, Engels, Frans, temperamentvol Spaans en andere talen, geven mooi de sfeer weer
van deze muzikale ontmoeting.
De geselecteerde nummers gaan over afscheid, heimwee, elkaar ontmoeten,op zoek zijn, reizen, thuiskomen en gastvrijheid. Thema’s die fantastisch aansluiten bij de hele opzet van het project:
> Muzikale integratie op alle fronten met het accent op gratie.
> Een gastvrije daad stellen tegenover alle intolerantie, angst en bekrompenheid.
> Ode aan de vrije geest en de hoop op een grenzeloos bestaan.

Zó veel mooie muziek
Het project De Ontmoeting levert zó veel prachtige nummers en zó veel mooie muziek op dat het onmogelijk allemaal op één cd kan. Besloten is dan ook om er maar een dubbel-cd van te maken. Het is een indrukwekkende lijst geworden met Nijmeegse vocalisten en muzikanten die hun medewerking aan deze cd verlenen t.w.: Kevin Cook, Maame Joses, Oulfa, Philippe Poffé, Enny Lacet, Mile Lukic, Anneke van Giersbergen, Astrid Duran, Emanuel Pessanha, Mariska Petrovic, Anna Dracopoulou, Sven Ratzke, Bert Hoogma, DirkWim in het Hof, Deborah Jeanne, Ayakamata en het Colorful City Koor. Frank Boeijen zelf vertolkt het enige Nederlandse lied op cd, een nieuw nummer, speciaal voor deze cd geschreven.

Vrienden van het KOC
Alle muzikanten werken belangeloos mee aan dit project. De opbrengst gaat naar Stichting Vrienden van het KOC. Het Kinder Oncologisch Centrum is onderdeel van Kindergeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Nijmegen. Op deze afdeling worden kinderen behandeld tegen kanker. De Stichting Vrienden van het KOC probeert deze kinderen op alle mogelijke manieren te steunen.

Voor meer informatie, kijk en luister op de website: www.groetenuitnijmegen.nl