CDA Nijmegen over parkeren in Nijmegen

30 mei 2007

CDA Nijmegen: niet wéér die ASO Bak discussie

Het CDA Nijmegen vindt het een zeer onverstandig besluit van staatssecretaris Bijleveld om gemeentes voortaan zelf de mogelijkheid te geven parkeertarieven te differentiëren op basis van de milieubelasting van auto’s. Wij zijn van mening dat dergelijke vormen van milieuregelgeving niet overgelaten moeten worden aan de lokale overheid maar, evenals besluiten over rekeningrijden, op landelijk of op Europees niveau dienen te worden aangepakt. Er speelt immers ook een economisch perspectief mee. Het kan en mag niet zo zijn dat steden elkaar hierop gaan beconcurreren! Dat dit gebeurt heeft de discussie over betaald parkeren in de gemeenten Wijchen en Heumen wel bewezen.

Het CDA Nijmegen vreest voor een hernieuwde discussie over het weren van de zogenaamde ASO-bakken oftewel P.C. Hooft-tractoren uit de stad. Deze discussie is, onder aanvoering van GroenLinks, reeds eerder is gevoerd. Sindsdien staat Nijmegen bekend als auto onvriendelijke stad. Vanwege dit feit zijn wij landelijk bekender geworden dan het feit dat we de oudste stad van Nederland zijn.

Voorkomen moet worden dat we weer in dezelfde discussie terecht komen als in 2004 en dat het beeld van Nijmegen als auto-onvriendelijke stad wederom wordt bevestigd. Immers de ondernemers en inwoners van de binnenstad van Nijmegen dreigen dan weer de dupe worden!

Namens de fractie van het CDA Nijmegen
Chantal Teunissen