Chipkaart, beeldschermen en halteafroep in bus

Wegens omstandigheden is het niet mogelijk dat de bus woensdag 3 oktober naar Nijmegen komt. Er komt een nieuwe datum voor deze presentatie.
 
Nijmegen, 28 september 2007

Eerste presentatie chipkaart, beeldschermen en automatische halteafroep

Woensdag 3 oktober van 09.30 uur tot 11.30 uur kunnen reizigersorganisaties, pers en alle andere belangstellenden voor het eerst kennismaken met de inrichting van de bussen, zoals deze in 2008 in de regio Nijmegen zullen gaan rijden.

Vanaf januari zullen alle bussen van Novio en Hermes in de regio Nijmegen zijn uitgerust met beeldschermen, die aan de reiziger actuele reisinformatie geven. Verder zullen in deze bussen de haltes voortaan automatisch worden afgeroepen. In de loop van 2008 zullen alle bussen bovendien zijn voorzien van chipkaartapparatuur.

In de Novio en Hermes bussen wordt momenteel successievelijk alle nieuwe apparatuur ingebouwd. De eerste bussen zijn inmiddels gereed, waarmee de beeldschermen en de automatische halteafroep al in gebruik worden genomen. Novio en Hermes willen de eerste op 3 oktober graag presenteren. Dat zal gebeuren bij het overdekt zwembad Dukenburg , Meijhorst 70-39 in Nijmegen -Dukenburg.
Er is een demonstratiebus chipkaart aanwezig, waarin films en documentatie over de chipkaart getoond worden en verkrijgbaar is.
Ook kunnen allerlei vragen over de chipkaart gesteld worden aan speciaal daarvoor opgeleide medewerkers van Novio en Hermes. Op diverse momenten kan een rondrit worden gemaakt met een al omgebouwde bus, waarin de werking van beeldscherm en automatische halteafroep wordt getoond.

U bent van harte uitgenodigd!

Bron: Novio/ Hermes