Circus Colourful City – De Krijtkring, 29 maart

Nijmegen, 11 maart 2008

Auditie voor circustheatervoorstelling De Krijtkring op 29 maart

Op zaterdag 29 maart nodigt Colourful City toneelspelers, muzikanten, vechtsporters, circusartiesten en zangers uit mee te doen aan een auditie voor de circustheatervoorstelling De Krijtkring, een toneelstuk dat vooral beroemd is geworden in de uitvoering van Bertolt Brecht, maar in feite een oude Chinese legende is over recht en onrecht. Colourful City maakt er, onder aanvoering van artistiek leider/regisseur Godfried Beumers, een Commedia dell’ arte van die op 17, 18 en 19 oktober in een circustent op locatie, vijf of zes keer zal worden gespeeld voor een publiek van 9 tot 99 jaar.

De Krijtkring zal ruim een uur duren. In een Commedia dell’ Arte spelen gemaskerde personages doorgaans de hoofdrollen, ondersteund door muzikanten, potsenmakers en acrobaten. De audities voor alle mogelijke deelnemers vinden plaats op zaterdag 29 maart. De inschrijving staat op dit moment open voor iedereen tussen de 18 tot 60 jaar, in alle maten en kleuren, mét en zónder speelervaring. Enthousiasme en de wil er een prachtig stuk van te maken, zijn voor regisseur Godfried Beumers het belangrijkste selectiecriterium voor deelname. Belangstellenden vinden meer informatie, evenals een inschrijfformulier op www.circuscolourfulcity.nl  Eind maart start de voorbereiding, waaraan vanaf dat moment wekelijks intensief met elkaar wordt gewerkt.

Het is alweer voor de 15e keer dat Colourful City een groots, intercultureel spektakel in Nijmegen organiseert vanuit het motto ‘kortsluiting veroorzaken tussen stadsbewoners uit de hele wereld’.
Over de keuze in 2008 vooral via een toneelstuk inhoud te geven aan de doelstelling van Colourful City -mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen door middel van een gevarieerd cultureel programma-, zegt coördinator Sarina Wagener: ‘Het spelen en voorbereiden van de Krijtkring heeft ook een spin-off in het betrekken van diverse kleine organisaties en initiatieven uit het Nijmeegse. Zo komen er zeker vijf locatieprojecten, her en der over de stad verspreid, waaronder een vluchtelingendag, een filmdiscussiebijeenkomst in een wijkcentrum en een project waarin scholieren en asielzoekers samenwerken. Verschillende specifieke doelgroepen komen daarbij nadrukkelijk aan bod.’

Circus Colourful City bestaat sinds 1993 en treedt minstens één keer per jaar naar buiten met een opvallende culturele activiteit. De thema’s van de laatste edities: in 2007 vond er stadsbrunch plaats in het centrum van Nijmegen; in 2006 was er een stadspicknick in Dynamisch Dukenburg; 2005 kende een picknick op de Goffertweide onder de titel De verrassende ontmoeting; in 2004 waren er circustenten in het kader van De ontdekking van Nijmegen; in 2003 was er een heus Alhambra-festival.

Colourful City   www.circuscolourfulcity.nl