Circus Colourful City – Festival, 17-18-19 okt


Foto Hans Peter van Velthoven

Een ode aan gewone mensen
Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 oktober 2008 – De Vasim
 
Colourful City zet dit weekend weer een ijzersterk festival neer. Anders dan voorgaande jaren geen tjokvol buitenprogramma, maar één toneelstuk, diverse optredens en een feestje in de Vasim. Dat alles om het beste van de kleurrijke stad te laten zien.
 
Twaalf Nijmeegse acteurs betreden aanstaande vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 oktober het podium in De Vasim, Nijmegen West. Ze vertellen het verhaal van De Krijtkring, een oude en universele parabel over de liefde voor het leven en voor elkaar. Het gaat over aanstellerige machthebbers en over gewone mensen die in barre tijden gewoon doen wat ze moeten doen.

Bloesem en Dapper zijn smoorverliefd op elkaar. Maar als de burgeroorlog uitbreekt verliezen ze elkaar uit het oog. Dapper wordt soldaat. Bloesem ontfermt zich over een kind en moet vluchten. Vinden zij elkaar terug? En hoe loopt het af met het kind van wie Bloesem zielsveel is gaan houden?

De boodschap is pittig. “Denk goed na waar je je aandacht en liefde aan geeft!”, vertellen de artiesten tussen de regels door. Toch is het geen zware kost. Want regisseur Godfried Bomans koos voor de Commedia d’ell Arte stijl. “Bij deze vorm van toneel verstoppen de acteurs zich achter maskers en steken dan de draak met foute figuren. Grappenmakers worden het, bij wie je van de stoel rolt van het lachen.”

De acteurs delen het podium met de breakdancers van Tha Nu Flow, Indiase Dansgroep Madhoeri en circus Caprioli. De voorstelling, die ruim een uur duurt, wordt zo een feest voor het oog. Op zondag wordt de voorstelling vertaald door een doventolk.

Behalve toneel zijn er diverse dans en muziekoptredens. Voor kinderen tot 10 jaar is er een speciaal programma. Kaarten kosten € 6,- voor volwassenen, € 3,- voor kinderen tot 10 jaar. Kijk voor het volledige programma en het bestellen van kaarten: www.colourfulcity.nl