Colourful City Koor met Frank Boeijen, 29 mei


Colourful City Koor met Frank Boeijen
in de Lindenberg Nijmegen

Dinsdag 29 mei 2012

Het Colourful City Koor treedt op met Frank Boeijen in de Lindenberg, Ridderstraat 23 te Nijmegen.
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 12,50

VERGETEN, MAAR NIET VERGETEN, een bijzonder concert van het Colourful City Koor met Wouter Muller en Frank Boeijen.

Vocalist Wouter Muller en Johnny Rahaket, dirigent van het Colourful City Koor vertolken tijdens het concert Vergeten, maar niet vergeten, liedjes waarin zij ook aandacht vragen voor een vergeten groep Indische mensen in Indonesië. Zij hadden vroeger de Nederlandse nationaliteit, maar zijn na de Indonesische onafhankelijkheid noodgedwongen in dat land achtergebleven. Daardoor verloren zij hun Nederlanderschap en werden zij Indonesisch staatsburger: warga negara.

Vanwege hun koloniale afkomst waren deze warga negara’s vaak het mikpunt van discriminatie en uitsluiting. Een groot deel van hen kwam in erbarmelijke omstandigheden te verkeren. Tot op de dag van vandaag. Stichting Halin (Hulp Aan Landgenoten in Indonesië) voorziet enkele honderden ex-landgenoten van een kleine maandelijkse financiële ondersteuning en gedeeltelijke vergoeding van medische kosten. De initiatiefnemers van Vergeten, maar niet vergeten streven naar extra donaties en vooral nieuwe donateurs voor Stichting Halin, om die financiële hulp te kunnen waarborgen.

Het bijzondere concert vindt plaats in de Lindenberg in Nijmegen op 29 mei 2012. Speciaal voor Vergeten, maar niet vergeten schreef Wouter Muller een aantal liederen over de warga negara’s en hun bijzondere band met Nederland. Speciale gast is Frank Boeijen, die Stichting Halin een warm hart toedraagt.

Meer informatie op www.colourfulcitykoor.com