Nijmeegse combinatiefunctionaris

Nijmegen, 23 september 2008

Sportclubs en scholen enthousiast over Nijmeegse combinatiefunctionaris

16 sportclubs en 16 scholen hebben zich aangemeld voor een nieuwe combinatiefunctie. De combinatiefuncties zijn sportleerkrachten die zowel voor een sportclub als een school werken. De gemeente Nijmegen wil in 2009 12 van deze leerkrachten aan het werk hebben. Er komt ook een combinatiefunctie voor cultuur. Deze maand start de sollicitatieprocedure.

Combinatiefuncties zijn een initiatief van het Rijk. De Nederlandse regering wil de komende jaren 2500 banen inzetten voor het versterken van de sport. De regering neemt 40 procent van het salaris voor haar rekening, de gemeenten betalen 60 procent.
De gemeente Nijmegen is hiervoor jaarlijks een half miljoen euro kwijt, oplopend tot een miljoen als in 2012 alle geplande 21 functies ingevuld zijn. Regering en gemeente Nijmegen onderstrepen met dit project het grote belang dat ze aan de bevordering van sportbeoefening geven.

Met de invoering van de combinatiefuncties wil Nijmegen de samenwerking tussen scholen en sportverenigingen intensiveren, sportverenigingen versterken en het sport- en beweegaanbod verbeteren. Sportclubs en scholen zien de combinatiefuncties wel zitten want ze krijgen een betaalde professionele kracht binnen hun organisatie. Sportclubs hebben door de samenwerking met het onderwijs kans op nieuwe leden. De scholen krijgen een vakleerkracht bewegingsonderwijs.

De combinatiefunctionaris kan bijvoorbeeld aan de slag op een sportpark waar gevoetbald en getafeltennist wordt. Voor de omliggende scholen kan hij introductielessen in beide sporten verzorgen en sportieve schoolpleinen opzetten. Ook kan hij een toernooi of clinics verzorgen, vrijwilligers werven en trainers bijscholen. Daarnaast kan hij onderzoeken of het sportpark maximaal benut wordt en verbeteringen voorstellen. Hij kan dus zowel op het uitvoerend als coördinerend vlak bezig zijn.

Nijmegen wil de combinatiefunctionarissen vooral inzetten op scholen in de wijken Hatert, Dukenburg (Staddijk), Oud-West, Nieuw-West, Willemskwartier en Lindenholt. Een aantal combinatiefunctionarissen richt zich op dwarsverbanden tussen onderwijs, voetbal en schaatsen. De overige banen worden gebruikt voor goede ideeën die uit de inschrijving naar voren komen.

De werving voor de combinatiefuncties start deze week. Advertenties zijn te vinden in De Gelderlander van zaterdag en op www.nijmegen.nl/sport

Bron Gemeente Nijmegen  –  Vacatures Nijmegen