Grote belangstelling concerten Gelders Orkest

Arnhem, september 2008

Grote belangstelling voor concerten Gelders Orkest

Dwars tegen de landelijke trends in, realiseert Het Gelders Orkest 10% meer abonnementen in de voorverkoop voor het nieuwe seizoen in Arnhem en Nijmegen.

Volgens een woordvoerder van Het Gelders Orkest is de grote belangstelling vooral te verklaren door de kwaliteit van het orkest en de programmering: “Het Gelders Orkest heeft in de afgelopen jaren bewezen constant concerten van hoog niveau te geven die door het publiek zeer gewaardeerd worden. Niet voor niets stijgen de bezoekerscijfers elk jaar.”

Voor komend seizoen zijn de Kerstconcerten met de Negende symfonie van Beethoven, waarmee Martin Sieghart afscheid neemt als chef-dirigent van HGO, vrijwel uitverkocht. Hetzelfde geldt voor de concerten met o.a. Tsjaikovski’s Zesde symfonie ‘Pathétique’ onder leiding van Ken-ichiro Kobayashi in november. Ook voor de concerten in oktober waaraan Carel Kraayenhof zijn medewerking verleent, zijn al heel veel kaarten verkocht.
Het seizoen wordt besloten met symfonische concerten met o.a. Mijn vaderland van Smetana, de Vierde symfonie van Mahler, het Eerste pianoconcert van Brahms en de Danse macabre van Saint-Saëns.

Kijk voor meer informatie op www.hetgeldersorkest.nl
 
Rubriek Muziek