Corrente – Gratis miniconcert terras Lux, 29 juni

Jeugdstrijkorkest Corrente sluit het jaar af met een miniconcert op het terras van het Luxtheater.

Zondag 29 juni 2008 zal het Nijmeegs Jeugdstrijkorkest Corrente opnieuw een informeel miniconcert verzorgen van 17.00 uur tot 18.00 uur in het LUXtheater. Het optreden is bij mooi weer op het terras van LUX buiten en de toegang is gratis.

Verleden jaar is dit terrasconcert enthousiast beluisterd en ontvangen door bezoekers van de binnenstad. Daarom is ook dit jaar weer een afsluitend concert van het muziekseizoen voor de leden gepland. Op het programma staan zowel klassieke als populaire stukken en voor elk wat wils.

Corrente is een Nijmeegs jeugdstrijkorkest. De basis van het orkest bestaat uit strijkers aangevuld met houtblazers. Het orkest treedt deze keer op met ongeveer 30 leden. Het optreden zal worden uitgevoerd door de oudste leden van Corrente 6, jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Om het succesvolle muziekjaar af te sluiten laat Corrente horen dat hun jeugdstrijkorkest muziek maakt die iedereen zal aanspreken en aangenaam verrassen.

Het Nijmeegs Jeugdorkest Corrente werd in 1995 opgericht en bestaat als geheel uit bijna 80 kinderen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Onder leiding van dirigent Guido Jansen repeteert het orkest wekelijks in “De Lindenberg”.
Corrente heeft in het verleden al diverse bijzondere optredens op haar naam staan waaronder een optreden met het Noorse jeugdorkest Junior Symfonikerne uit Oslo, Noorwegen. Ook heeft Corrente in 2006 meegespeeld met een cross-over van het Gelders orkest samen met Carel Kraaijenhof. Deze bandoneonspeler werd wereldberoemd door de emotionele vertolking van Adios Nonino bij het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima.
In 2007 is Corrente naar een internationaal jeugdmuziekfestival in Hongarije geweest. En ook voor 2009 staat het internationale jeugdmuziekfestival weer op het programma. Ditmaal zal dit plaatshebben in Wenen, Oostenrijk.
Jeugdstrijkorkest Corrente maakt steeds meer naamsbekendheid en groeit nog steeds. De Jeugdorkestleden laten zich regelmatig en met plezier aan het publiek horen.
Voor oktober 2008 staat het 12 ½ jubileum van Corrente gepland in de vorm van een muziekfestival georganiseerd met gastoptreden van orkesten uit Bocholt (Duitsland) en Arnhem in De Lindenberg in Nijmegen. Op het programma voor de komende periode staat dat Corrente komend jaar een rol zal spelen in de herdenking van de ‘Vrede van Nijmegen’ in samenwerking met de Gemeente Nijmegen en Wethouder Hannie Kunst.

Voor meer informatie over ons jeugdorkest kunt u kijken op onze website www.corrente.nl  
Wij nodigen u van harte uit om dit aantrekkelijke optreden in LUX zondag te bezoeken.e bezoeken in sport- en wijkcentrum n de zogenaamde baton ook andere attributen gebruitt 

Tijdstip live optreden 17.00 uur – 18.00 uur
Entree Gratis