Opening Cruyff Court Neerbosch-Oost, 3 dec

Nijmegen, 28 november 2008
 
Opening Cruyff Court N.E.C. Veld in Neerbosch-Oost

Op woensdag 3 december openen de gemeente en de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden het ‘Cruyff Court N.E.C. Veld’ aan de Rapsodiestraat in Neerbosch-Oost. Dit openbare voetbalveld van kunstgras biedt de Neerbossche jeugd een veilige plek in de wijk om te voetballen.

Jongeren in Neerbosch-Oost kunnen straks dicht bij huis, in een autovrije omgeving een balletje trappen. Ze mogen vrij gebruik maken van het voetbalveld. Daarnaast zullen voetbalclub N.E.C., de Cruyff Foundation, welzijnsorganisatie Tandem en Sportservice Nijmegen er samen met wijkbewoners activiteiten voor de jeugd organiseren. De huisregels voor het gebruik van het Cruyff Court zijn onlangs samen met jongeren en omwonenden bepaald en komen op een bord bij het court te staan.

Met de aanleg van het Cruyff Court is in totaal zo’n 135.000 euro gemoeid. Daarvan betaalt de gemeente 85.000 euro en de Cruyff Foundation 50.000 euro.

Het Cruyff Court in Neerbosch-Oost is het tweede in Nijmegen. Eind 2006 kreeg Hatert eenzelfde trapveld. De aanleg van het Cruyff Court past binnen het gemeentelijke sportbeleid, dat erop gericht is meer jongeren tot sporten aan te zetten. Het stimuleren van sportactiviteiten in de wijken is daar een belangrijk onderdeel van.

Programma opening:
13.00 uur Voetbaltoernooi voor groep 7/8 van basisschool De Octaaf
15.00 uur Officiële opening door wethouder H. van Hooft en C. Thate,
directeur Stichting Cruyff Courts KNVB Velden
15.10 uur Openingswedstrijd tussen 12-18 jarigen en een team van wijkprofessionals
15.20 uur Prijsuitreiking voetbaltoernooi
15.30 uur Voetbaltoernooi 12-18 jarigen o.l.v. Sportservice Nijmegen

Aan de activiteiten verlenen ook N.E.C. (vanuit haar stichting ‘Wij staan voor de wijk’), de Cruyff Foundation, Sportservice Nijmegen en Tandem hun medewerking. Iedereen is welkom bij de feestelijke opening.
 
Bron Gemeente Nijmegen