Gratis cultuurfolder Groesbeekse musea

Berg en Dal, 5 april 2019

NIEUWE CULTUURFOLDER GROESBEEKSE MUSEA

Museumpark Orientalis, het Afrika Museum en het Bevrijdingsmuseum en de Stichting Toerisme & Recreatie (STER) werken al 20 jaar samen onder de naam Groesbeek Museumlandschap. Ook in 2019 zijn alle activiteiten van de drie musea overzichtelijk gebundeld in een gratis flyer. Tegelijk met de flyer is de Museumkortingsbon verschenen, waarmee maar liefst 25% korting op de toegangsprijs wordt verkregen. Op 5 april is het eerste exemplaar is door Erik de Gans uitgereikt aan de wethouder van Toerisme, Sylvia Fleuren.

“Groesbeek Museumlandschap is een duurzame samenwerking gebleken, waarbij de folder slechts één van de succesvolle co-producten is. Met meer dan 180.000 bezoekers zijn de musea een belangrijke factor in de versterking van dag- en verblijfstoerime in onze gemeente”, aldus de wethouder.

In de flyer wordt per dag aangegeven wat er in welk museum te beleven is. Bovendien is er aandacht in de flyer voor de exposities en de tentoonstellingen in de musea, waaronder de doorlopende expositie in Museumpark Orientalis: “Proeven van het Midden Oosten”.

In het Bevrijdingsmuseum is nog tot 1 augustus de bijzondere tentoonstelling “Laat me mezelf zijn” over Anne Frank te zien en in het Afrika Museum staat vanaf de zomer eigentijdse Afrikaanse mode centraal onder de titel “Fashion Cities Africa”.

De flyer is gratis verkrijgbaar bij alle VVV’s in de regio en bij de meeste dag- en verblijfsaccommodaties in de wijde omgeving.
Voor de internationale bezoeker is er eveneens een gecombineerde Engels/Duitse variant van de flyer verkrijgbaar. De flyer wordt ook verspreid op nationale en internationale toeristische consumentenbeurzen.

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting
info@museumparkorientalis.nl
www.museumparkorientalis.nl
Tel: 024-3823110

Afrika Museum
Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal
info@afrikamuseum.nl
www.afrikamuseum.nl
Tel: 088-0042800

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1045
Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
info@bevrijdingsmuseum.nl
www.bevrijdingsmuseum.nl
Tel: 024-3974404

Bron: Afrika Museum – Musea regio Nijmegen