D66 – Valentijnstaart voor Fietsersbond


 
D66 Nijmegen geeft valentijnstaart aan Fietsersbond
 
Zaterdagmiddag 14 februari 2009 verraste raadslid Liesbeth van den Broek van D66 Nijmegen de Fietsersbond met een valentijnstaart. D66 prijst de actieve houding van de Fietsersbond Nijmegen in de discussies om de fietsbereikbaarheid en – veiligheid van de stad. Ellen Mastenbroek, voorzitter van de Fietsersbond in Nijmegen, nam de taart met plezier in ontvangst.

“We hoefden dit jaar niet lang na te denken aan welke organisatie we de valentijnstaart willen geven,” aldus Liesbeth van den Broek, raadslid D66 Nijmegen. “De Fietsersbond heeft zich ingezet voor een betere bereikbaarheid en veiligheid voor fietsers. We dragen haar daarom een warm hart toe. Daarnaast werd Nijmegen vorig jaar 2e fietsstad van het jaar. Ook hier heeft de bond een actieve bijdrage aan geleverd.”

D66 Nijmegen maakte zich de afgelopen jaren onder andere hard voor een fietsvriendelijkere binnenstad, het tekort aan fietsenstallingen op de treinstations, de fietsveiligheid bij de universiteit en het slechte onderhoud aan de fietspaden. Onlangs hebben de links-liberalen er voor gezorgd dat er binnenkort in de Houtstraat en Lange Hezelstraat kan worden gefietst. Nu heeft de partij de discussie geopend om in de Van Welderenstraat en Tweede Walstraat in twee richtingen te mogen fietsen.

De voorgaande valentijnstaarten gingen naar de beste conciërges van Nijmegen (2008), de Lindenberg en het Steigertheater (2007), de bewoners van Lent die zich bezighouden met verkeersplannen (2006), Doornroosje (2005) en de docenten op het ROC (2004).

Bron: D66 Nijmegen