Politiek cafe: Over op aardgas?

D66 organiseert politiek café: Over op aardgas?

Op vrijdag 7 maart organiseert D66 een politiek café in het Gewoon Nijmeegs Theatercafé. Onder de noemer Over op aardgas? CO2-reductie in de regio zullen onder andere Boris van der Ham (Tweede Kamerlid D66), Volkert Vintges (Gelderse Milieufederatie) en Remco Hoogma (Senternovem) zich samen met het publiek in de zaal buigen over de vraag hoe de luchtkwaliteit in de regio verbeterd kan worden. Iedereen is uitgenodigd om mee te komen luisteren of praten.

De verkeersproblematiek in de stadsregio Arnhem/Nijmegen is niet alleen een vervoersprobleem, maar levert ook de nodige problemen met de luchtkwaliteit op. Initiatieven, zoals het recent geopende aardgasvulpunt bij de firma Nijol in Nijmegen, kunnen hier verandering in brengen, maar los je hiermee het probleem op? En wat kan de regio doen als over de grens in Duitsland of in andere provincies in Nederland het probleem niet wordt aangepakt?

Boris van der Ham, Tweede Kamerlid voor D66 en verantwoordelijk voor de portefeuille milieu, maakt 7 maart een tour door Gelderland. Hij zal ’s avonds Nijmegen aandoen voor het politiek café. Remco Hoogma werkt als secretaris Brandstoffen bij het platform Duurzame mobiliteit van Senternovem, een agentschap voor duurzaamheid en innovatie. Volkert Vintges is directeur van de Gelderse Milieufederatie.

D66 Nijmegen organiseert dit politiek café in samenwerking met de Jonge Democraten Arnhem/Nijmegen en D66 Gelderland. Eerdere politieke cafés van D66 Nijmegen behandelden thema’s als ‘religie in de multiculturele samenleving’ en ‘cultureel ondernemerschap in Nijmegen’.

Politiek café D66 Nijmegen
Over op aardgas? CO2-reductie in de regio
Vrijdag 7 maart 2008
20:00 uur tot 22:00 uur (bar blijft geopend na 22:00 uur)

Gewoon Nijmeegs Theatercafé (Lange Hezelstraat 135)
www.d66nijmegen.nl
www.d66gelderland.nl
www.borisvanderham.nl