D66 – Woningnood studenten/starters, 19 sept

Politiek café D66 Nijmegen over woningnood studenten en starters
Vrijdag 19 september 2008, 20.00 uur
 
Een betaalbare studentenkamer huren? In Nijmegen is dit steeds minder vanzelfsprekend met een geschat tekort van ten minste 1.500 studentenkamers, bovenop de al bestaande nieuwbouwplannen. En na hun afstuderen is het voor studenten, net als andere jongeren in de stad, als starter ook niet gemakkelijk om woonruimte te vinden. Voor D66 Nijmegen is dit een doorn in het oog. D66 Nijmegen organiseert vrijdagavond 19 september een politiek café om over de problemen en vooral over concrete oplossingen daarvan te praten.
 
Uit recent onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt dat het tekort aan studentenkamers flink hoger is dan wethouder Lucassen (SP) eerder voorzag. Uit de antwoorden van de wethouder op eerdere schriftelijke vragen van D66 concludeert de fractie dat de wethouder veel te afwachtend is. Duco Bodewes, fractievoorzitter van D66 Nijmegen: ‘Wethouder Lucassen heeft nog steeds niks gedaan aan het grote tekort aan studentenkamers dat twee jaar geleden bekend werd. Nu blijken de studentenaantallen nog sneller te groeien waardoor het tekort nog groter wordt, maar nog steeds komt deze SP-wethouder niet uit zijn luie stoel. Daar zijn de studenten mooi klaar mee’.

Silke ter Hart, voorzitter van de studentenraad, luidde vorig jaar ook de noodklok. Het tekort aan studentenkamers brengt de reputatie van Nijmegen als studentenstad volgens haar in gevaar.

Er blijken dus genoeg problemen op het gebied van huisvesting onder studenten. Maar zij zijn niet de enige groep die moeilijkheden op de huizenmarkt ervaren. Ook starters hebben vaak veel moeite met het vinden van een geschikte woning: lange wachttijden en woningen zijn vaak te duur.

D66 Nijmegen organiseert vrijdagavond 19 september een politiek café met onder meer Vincent Cantrijn, beleidsmedewerker bij Portaal en columnist en Duco Bodewes, fractievoorzitter van D66 Nijmegen en in het dagelijkse leven directeur van de Stec Groep, advies- en onderzoeksbureau op het gebied van wonen. Iedereen die belangstelling heeft, is van harte welkom.

Datum: vrijdag 19 september
Tijd: 20.00 – 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: café Vivaldi’s, Waalkade.